17 / 05 / 2024

Kirazda hasat coşkusu! Bu yıl kiraza doyacağız ama fiyatlar şimdilik el yakıyor!

Kirazda hasat coşkusu! Bu yıl kiraza doyacağız ama fiyatlar şimdilik el yakıyor!

Kirazda yılın ilk hasadı Manisa’da yapıldı. Üreticiler ve ihracatçılar bu yıl rekoltenin oldukça verimli olduğunu belirtirken, vatandaşın da kiraza doyacağını dile getirdiler. Bu arada sezonun ilk kirazı sembolik olarak düzenlenen açık artırmada satışa sunulurken, kilo fiyatı görenleri şok etti.



DÜNYA ÜRETİMİNDE BİRİNCİYİZ

Kirazda hasat coşkusu! Bu yıl kiraza doyacağız ama fiyatlar şimdilik el yakıyor!

Türkiye’nin kirazda dünya üretiminde birinci sırada yer aldığını söyleyen Uçak, Almanya, Rusya gibi geleneksel pazarların yanı sıra Hong Kong, Singapur, Hindistan gibi ülkelerde de Türk kirazının çok beğenildiğini dile getirdi.

Hayrettin Uçak, üreticiler ve ihracatçılar başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı, enstitüler ve üniversitelerin hep birlikte güç birliği yapması halinde Türkiye’nin hem yeni pazarlardaki payını artırabileceğini hem de yeni çeşitlerle hasat ve ihracat sezonunu uzatılabileceğini söyledi. Uçak, kirazın tüm tarım sektöründe lokomotif ihraç ürünü olma potansiyeli olduğuna işaret etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön