30 / 04 / 2024

Kırcami için tarihi meclis!

Kırcami için tarihi meclis!

Kırcami' nin uygulama imar planları, Muratpaşa Belediye Meclisi'nde tüm siyasi partiler, CHP, Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerinin ' evet ' oyları ile kabul edildi.



Antalya'nın tam kalbinde sıfırdan yeni bir Antalya'nın yaratılacağı 1481 futbol sahası büyüklüğünde 9 mahalleyi içine alan Kırcami'nin uygulama imar planları, Muratpaşa Belediye Meclisi'nde tüm siyasi partiler, CHP, Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerinin 'evet' oylarıyla kabul edildi. 

Kırcami'nin binlik uygulama imar Planları'nın en kısa sürede tamamlanması konusunda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sözünü tuttu. 

Uysal, " Söz vermeyi sevmem seçim döneminde hiç kimseye iş sözü vermedik ama Kırcami Meydanı'nda bu planı yapma sözünü verdik ve o günden itibaren yoğun bir çalışmaya girdik" dedi Kırcami sorununun 30 yıldır devam eden bir problem olduğunu dile getirdiklerini ifade eden Ak Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner; "Kırcami siyaset yapan herkesin kalesi olması gereken bir yerdi. 

Ama çözüm konusunda bir adım atılmamıştı. Şimdi bu kararın Kırcami halkı için hayırlı olmasını diliyorum" dedi Antalya'da Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami'nin tamamı, Fener ile Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içine alan ve 30 yıllık geçmişe sahip Kırcami bölgesinin 1000 ölçekli uygulama imar planları, Muratpaşa Belediye Meclisi'nde tüm siyasi partiler, CHP, Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerinin 'evet' oylarıyla kabul edildi. 

Meclisin Kasım ayı olağan birleşiminin son gündem maddesi olarak görüşülecek planlar, bölge halkının meclise yoğun ilgisi nedeniyle 4'üncü madde olarak gündemde yer değiştirdi. Görüşmeler için Antalya'nın en büyük salonlarından biri olan Muratpaşa Belediyesi konferans salonu tıklım tıklım dolarken, oylamanın ardından salonu dolduran Kırcamililer sevinç ve destek alkışlarıyla meclisten ayrıldı. Salonda yaşanan sevinç o kadar büyüktü ki Başkan Ümit Uysal, salonun boşalması için meclise ara vermek zorunda kaldı. O sevinç içinde Kırcami Bölge Geliştirme Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Enis Gönen, kürsüye çıkıp planda emeği geçen herkesi teşekkür etti. 


KİSİ BASINA 18 METREKARE YEŞİL ALAN 


Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Kırcami planlarıyla amaçlarının yeşil alanı bol, sosyal alanları yeterli, çocukların güvenle büyütülebileceği, binaları doğru boyanmış, bisiklet yollarıyla ve büyük sitelerden oluşan güzel bir kent yaratmak olduğunu söyledi. Bölgeye ilişkin uygulama planlarına bu açıdan yaklaştıklarını belirten Uysal, planlarla aynı zamanda Antalya'nın 30 yıllık bir gündemini de ortadan kaldırdıklarını söyledi. Uysal, "Bu da kent barışı için, kentin huzuru için, kentleşmemiz için, Antalya'ya olumlu örnek teşkil edecek bir gelişme yaşanabilmesi için olumlu adım" dedi. Uysal, kent planlarında kişi başına 10 metrekare yeşil alan iyi bir rakam olarak kabul edilirken, Kırcami'de kişi başına düşen yeşil alan miktarının 18 metrekare olduğunun altını çizdi. 


ZAİYAT YÜZDE 40'IN ALTINA DÜŞÜRÜLDÜ 


Büyükşehir Belediyesi'nce karara bağlanan 5 bin ölçekli planlara harfiyen uyulduğunu dile getiren Başkan Uysal, sürece ilişkin şöyle konuştu: "Herhangi bir gecikmeye ya da hukuki sıkıntıya gerekçe olabilecek hiçbir detay değiştirilmemiştir. 


Ayrıca bu planda Türkiye'de çok ender rastlanacak bir şekilde zayiat yüzde 40'ın altına düşürülmüştür. Şu anda 700 mezbeleliğimiz var. 138 kişinin ortak mülkiyeti nedeniyle park yerine park yapamıyoruz. 230 kişinin mülkiyeti nedeniyle okul yerlerini okul yapsın diye Milli Eğitim'e veremiyoruz. Spor alanı olarak ayrılmış ama mülkiyet 48 kişinin. Bu dersi aldığımız için şehrimize ve insanımıza bu kötülüğü yapamazdık. Arkadaşlarım yoğun gayret gösterdiler ve zayiatı yüzde 40'ın altına düşürdüler." 


SÖZ VERMEYİ SEVMEM AMA KIRCAMİ İCİN SÖZ VERDİK 



Uysal Kırcami Nazım İmar Plam'nın hayati önem taşıdığını da şu sözleri ile ifade etti: "Biliyorsunuz ben tabiatım gereği hiç söz vermem. Söz verdiğim zaman ciddi şekilde takıntıya dönüştürürüm. Örneğin seçim kampanyaları boyunca hiç iş sözü vermedim kimseye. Ama Kırcamisi Meydanı'nda bu planı yapma sözünü verdik. O sözü verdiğimiz andan itibarende gece gündüz hiç aklımızdan çıkarmadık. O günden itibarende yoğun bir çalışmaya girdik." 


KIRCAMİ SİYASET YAPAN HERKESİN KALESİ OLDU 


Ak Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner, hiçbir yer planlanırken orada yaşayan insanların yüzde 100'ünün memnuniyetinin sağlanamayacağını söyledi. Kabul edilen planın düzeltilmesi gereken yanları olabileceğini belirten Öner, Kırcamililere bu konu nedeniyle sağduyu çağrısı yaptı, belediyelerin iyi niyetle bir çalışma ortaya koyduğunu söyledi. Planların yeni bir Antalya'yı bölgede ortaya çıkaracağını dile getiren Ak Parti sözcüsü, "Proje inandığım bir projedir. Halkımızdan sağduyu ve verilen kararlara saygı bekliyoruz. Bunların çözümü için de gereken adımlar atılacaktır. Sakin olmaları en doğrusu" dedi. Kırcami konusunda başından beri samimi bir tavır sergilediklerini söyleyen Ak Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner: "Bugün gelinen noktada Antalya'da siyasi partilerin siyasi sorun olarak ortaya koydukları Kırcami sorunu bir türlü çözümlenememiştir. Artık Kırcami'nin siyasi bir olmasından çıkmasını istiyoruz. Senelerdir insanlar buralarda evlatları için bir gelecek kurmaya gayret etti. Umarım bundan sonrası için burada yaşayanlar değil ama torunları için bir gelecek kurarlar. Ben siyasetin içinde olan bir aileden geliyorum. Siyaset yapan herkesin kalesi olması gereken bir yerdi. Anmadan seçim alınamazdı. Ama çözüm konusunda kimse bir çözüm sunamadı. Çok önemli bir karara imza atmak üzereyiz. Kırcami halkı için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 


Antalya Ekspres


Geri Dön