28 / 04 / 2024

Kırcami planı yarın mecliste konuşulacak!

Kırcami planı yarın mecliste konuşulacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi yarın yapacağı toplantıda 1 / 25 binlik planlara yapılan itirazları görüşüp karara bağlamadan, Kırcami bölgesinin 1 / 5 bin ölçekli planını görüşerek oylayacak...



Tartıştışılacak Büyükşehir Belediye Meclisi yarın yeni yılın ilk toplantısını yapacak. Gündemin son sırasında yer alan Muratpaşa Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami ve Alan Mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan Mahallelerinin bir kısmını kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı mecliste tartışmaya açılacak Plana itiraz vardı Kent anayasası olarak bilinen 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı'na itirazlar görüşülüp onaylanmadan Kırcami ve çevresi için hazırlanan 1/5000'lik imar planının meclise getirilmesinin yaklaşan seçimlere yatırım olarak değerlendirildi. Büyükşehir İmar Komisyonu'nun planda yerlerini beğenmeyenlerin yaptığı itirazları haklı bularak düzeltmeleri yaptığı öğrenildi. 

Yarınki mecliste İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından 13 Ağustos 2010-9 Ekim 2013 dönemini kapsayan Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Genel İş ve Yürütümünün yapılan denetimi sonucunda düzenlenen 2013 Yılı Teftiş Raporu'nun 5393 Sayılı Belediye Kanununun 55. maddesi gereğince meclisin bilgisine sunulacak. 

Mahkeme kararı Ayrıca Muratpaşa'da konut alanından akaryakıt ve servis istasyonu alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5 bin ölçekli nazım imar plan değişikliği talebinin reddine ilişkin 16 Nisan 2011 tarihindeki Büyükşehir Meclis kararıra açılan davada Antalya 1. İdare Mahkemesinin Yürütmenin Durdurulması kararı gereği parselin akaryakıt istasyonu olarak planlanması için hazırlanan plan değişikliği de görüşülerek oylanacak. 


Antalya İleri


Geri Dön