27 / 04 / 2024

Kırcami planı

Kırcami planı

Kırcami planına kabul geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kırcami'nin imar planını kabul etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Birileri lütfen konuyu mahkemeye taşımasın' dedi.

Kırcami planı ne olacak?

Ali Tongülüs Antalya Gazete Bir'de yayınlanan yazısında yaklaşık 40 yıldır plan ve imarı beklenen Kırcami konusunda yaşanan sıkıntıları ele aldı. Planın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Kırcami imar planı Kasım'da mecliste!

1 / 5000 ölçekli Nazım İmar Planfnın daha önce hazırlanan Kırcami'nin 1 / 1000'lik planının taslak halinde olduğunun altını çizen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal konuyu değerlendirdi.

Kırcami planı hazır hale geldi!

Kırcami'nin binlik Uygulama İmar Planları'nı en kısa sürede tamamlanması için talimat verdiğini söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptığı yazılı açıklama ile planın tamamlandığını duyurdu.

Mustafa Akaydın: Kırcami planını halkla yaptık!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın bölgede Kırcami planını halkla beraber yaptıklarını söyledi. Mustafa Akaydın, planın bölgeyi Türkiye' nin en uygar yeri haline getireceğini belirtti...

Kırcami planı yarın mecliste konuşulacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi yarın yapacağı toplantıda 1 / 25 binlik planlara yapılan itirazları görüşüp karara bağlamadan, Kırcami bölgesinin 1 / 5 bin ölçekli planını görüşerek oylayacak...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

Kartal Yakacık parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Kartal İlçesi, Yakacık Mahallesi, 12246 ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 parseller, 12135 ada, 1 parsel ve 9038 ada, 10 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı askıya çıkarıld

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Kartal Soğanlık parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Kartal İlçesi, Soğanlık Yeni Mahallesi, 10284 ada, 1, 2 ve 3 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasına ait parselasyon planı askıya çıkarıldı.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Joe Biden, 2.3 trilyon dolarlık altyapı planını duyurdu!

ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin altyapısını yenileyecek olan 8 yıllık planını duyurdu. Biden bu planı 'bir kuşakta bir kez olacak yatırım' şeklinde nitelendirdi.

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 

İstanbul depremi için 'Büyük İstanbul Planı' hazırlıyoruz!

Depreme karşı hazırlıklara başladıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz." dedi.

Kırcami'nin imar planı için tarihi gün!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami Planlaması ile inşaata esas ilk çapı, Kırcami Mahallesi sınırları içinde bulunan 13 bin 100 metrekarelik 28283 ada 1 parsel için verildiğini söyledi.

Kartal Soğanlık Mahallesi plan tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi, 10680 ada, 1 parselin kuzey doğusundaki alanın bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Kırcami planı Haberi

Kırcami planı

Antalya'nın 30 yıllık kanayan yarası Kırcami bölgesinin l/binlik planları Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Kırcamili vatandaşların alkışları arasında oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Kırcami'nin imarıyla ilgili bir engel kalmadı. "Hayırlı olsun" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Artık bu yarayı bir daha kanatmayalım. Maalesef yeniden kamuoyunda bunun yargıya taşınması konusunda bir takım girişim olacağı konusu dolaşıyor. Bu arkadaşlarla ikna noktasında herkes görüşsün. Artık bu insanların duyguları ile oynanmasın yazıktır" dedi. 


10 YILLIK SÜREÇ 


Türel, 4 sene bu planları tamamlamak için saçını süpürge ettiğini söyledi. Türel Kırcami planlamasıyla ilgili geçen on yıllık süreci şöyle anlattı: "2004 yılında göreve geldiğimizde Kırcami'de planlama yapılması için bazı gereklilikler vardı. Antalya'nın üç merkez ilçesinde üniversite tarafından bir tarımsal değerlendirme raporu hazırlanması gerekiyordu. Bu bir senemizi aldı. O dönemde...