06 / 05 / 2024

Kırcami'nin 5 binlik planı Nisan toplantısında onaylanacak!

Kırcami'nin 5 binlik planı Nisan toplantısında onaylanacak!

Muratpaşa Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında Kırcami bölgesinin revize edilen 5 binlik planına uyumlu yapılan yeni binlik plan görüşülerek onaylanacak.



Muratpaşa Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısını Cuma günü yapacak. 67 ayrı gündem maddesinin görüşüleceği mecliste, Büyükşehir Belediyesi meclisinde onaylanarak geçen Kırcami bölgesiyle ilgili revize 1/5000 ölçekli nazım imar planına uyumlu olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli uyguluma imar planı meclis üyelerinin onayına sunulacak. 


Mecliste görüşülecek

Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Ziimrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan Mahallelerinin bir kısmını içeren alanda hazırlanan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Büyükşehir Belediyesi'niıı Nisan ayı olağan meclis toplantısında görüşülerek onaylanacak. Büyükşehir onaylı planı Muratpaşa Belediyesfne gönderecek ve 1 ay süreyle askıya çıkarılacak. Askıda süresince olabilecek itirazların değerlendirilme süreci sonrası parselasyon çalışmalarına yeniden başlanacak.


Antalya İleri


Haber Hürses'te şu şekilde yer aldı


ANTALYA'NIN imara açılması yılan hikayesine dönen Kırcami konusu bugün bir kez daha Muratpaşa Belediye Meclisi'nde gündeme gelecek. 

Antalya'nın kangren olmuş yarası olan ve 30 yıldır imar sorunu çözülemeyen nı 1600 hektar yüzölçümlü tarım bölgesi Kırcami bir kez daha Muratpaşa Belediyesi Meclisi'nin gündemine gelecek. Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını kapsayan Kırcami için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ikinci kez oylanacak. 

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptali için İdare Mahkemesi'ne açılan davada, bilirkişi raporunun olumsuz çıkması üzerine Büyiikşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın önergesi ile Kırcami'nin l/25bin ve 1/ 5000 ölçekli Nazım İmar Planlarında revizyon yapıldı. 

Bu şekilde hem planlarda ki maddi hatalar giderildi hem de yargıda ki dava düşmüş oldu. 

BUGÜN MECLİSTE

' Bugün gerçekleşecek olan Muratpaşa Belediye Meclis toplantısında, Kırcami'nin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı üst planla uygun şekilde yeniden görüşülecek ve daha önceki meclis toplantılarında olduğu gibi CHP, AKP ve MHP Gruplarının oylarıyla oybirliği ile kabul edileceği tahmin ediliyor. 

Muratpaşa Meclisi'nde kabul edilecek olan Kırcami'nin uygulama imar planı daha sonra onaylanmak üzere Büyiikşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek. 

KAMU YARARI KARARI

Uygulama İmar Planlarının onaylanması üzerine 30 günlük askı süreci tamamlandıktan sonra Muratpaşa belediyesi İmar Kanunu"nun 18'nci maddesine göre parselasyon çalışmalarını tamamladıktan sonra 30 yıllık Kırcami sorunu çözümlenmiş olacak. Bu arada, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından verilen 'kamu yararı' kararının iptali için açılan davada da bilirkişi raporunun Kırcami lehine çıktı. Davayı açan ŞPO'nun bilirkişi raporuna itiraz edeceği öğrenildi. 


Hürses 


Geri Dön