30 / 04 / 2024

Kırcami'nin 5 binlik planı revize edilmeli!

Kırcami'nin 5 binlik planı revize edilmeli!

Kırcami Bölgesi binlik planının Büyükşehir Aralık ayı meclisinde onaylanmasının ardından değerlendirmeler bulunan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Veysel Barut 'Kırcami'nin 5 binlik planı revize edilmeli' dedi.



Kırcami Bölgesi binlik planının Büyükşehir Aralık ayı meclisinde onaylanmasının ardından değerlendirmeler bulunan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Veysel Barut, "Büyükşehir Belediyesi 1/5000'lik planda revizyon yapmalıdır" dedi Belediyesine yapabilirler. Toplumda yanlış bir algı var 'İtiraz edilince sanki plan engelleniyormuş diye düşünülüyor. Oysaki Plana itiraz. planda görülen teknik ve maddi hataların düzeltilmesi için yapılır. Planı sadece mahkeme süreçleri engeller" şeklinde konuştu. 


Parselasyon Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Veysem Barut Planlama süreci devam ediyor Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Veysem Barut, Murat Belediyesi meclisinin ardından Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında da görüşülerek oybirliğiyle onaylanan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bundu. Barut, planlama sürecinin bitmediği belirterek devam etliğini söyledi Plan doğrudan geçti Barut, "Şunu da ifade etmek isterim ki, 1/5000'lik plandan gelen bazı maddi hatalar revizyon yapılmadan doğrudan l/1000Tik planda düzeltildi. Büyükşehir Meclisinde de binlik plan Muratpaşa Belediyesinden geldiği şekliyle doğrudan geçti. Şu an alt ölçekli planla üst ölçekli plan üstünde uyuşumsuzluklar mevcuttur. Büyükşehir Belediyesi 1/5000'lik planda revizyon yapmazsa l/1000Tik planın iptali için açılacak olan bir dava tüm bölgeyi engeller" dedi. 


Askıya çakarılacak Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Veysem Barut, "Biliyorsunuz ki; 12 Aralık Cuma günü toplanan Antalya Büyükşehir Meclisinde Kırcami Bölgesinin 1/1000'lik Uygulama İmar Planları mecliste onaylandı. Bundan sonra, yaklaşık 15 gün içerisinde onaylanan planlar Muratpaşa Belediyesine gönderilecek. Muratpaşa Belediyesinde de 1/1 OOOTik planlar 30 gün süreyle askıya çıkarılacaktır" dedi. 

Plana itirazlar Askı sürecinde bölgedeki vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının gerekli incelemeyi yapabileceklerini belirten Barut," 1/1000'lik plana itiraz etmek isteyen vatandaşlar, gerekçesini de açık bir şekilde ifade ederek yazılı bir dilekçeyle Muratpaşa Barut, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Plan askıdan indikten sonra Muratpaşa Belediye Meclisi itirazların değerlendirilmesi için itiraz dilekçelerini İmar komisyonuna havale eder. 


İmar Komisyonu incelemeleri ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra varsa planda gerekli düzeltmelerin yapılacağını ve gereksiz itirazların reddedileceğini bir rapor halinde Meclise gönderir. 


Gerekli olan çalışmalar tamamlandıktan sonra Meclis 1/1000'lik planı onaylar. Bu süreçler tamamlandıktan sonra işin aslında en zor tarafı olan Parselasyon süreci başlar"


Antalya İleri


Geri Dön