04 / 05 / 2024

Kırmızı et fiyatları uçacak, dondurucuyu doldurun

Kırmızı et fiyatları uçacak, dondurucuyu doldurun

TÜSEDAD Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, ekim-kasım aylarında ete ve süte en az yüzde 30-35 zam geleceğini belirterek, fiyatların çok daha fahiş yerlere gidebileceğini söyledi.



Şu anda kırmızı ette, kemikli etin kilosunun 90 lira olduğunu kaydeden Solkaoğlu, bunun en az 120 liraya çıkması gerektiğini ancak bu sayede maliyetlerin kafa kafaya gideceğini aktaran Solakoğlu, "İthalatçılar da fiyatların artacağını öngördükleri için bu hayvanları satın alıyorlar. 1, 1.5 ay içinde yüzde 30 - 35 zam kapıyı çalacak" dedi.

2001’den bu yana hayvan sayımı yapılmadığını kaydeden Solakoğlu, son 1.5 yıl içinde 1 milyonu aşkın hayvan kesimi yapıldığını hesaplıyoruz. Çiftliklerde kapasite düşüyor. Hayvanın küpesi var gibi gözüküyor ama çık fazla kaçak kesim var. Sektör son 3-4 yılda çok kan kaybetti. Artık çiftçinin dayanma gücü kalmadı" diye konuştu.

Son bir ayda yem maliyetlerinin yüzde 10 arttığına işaret eden Solakoğlu, bir kilo yemin fiyatının 7.60 liraya yükseldiğini söyledi. Solakoğlu, üreticicin tek maliyetinin yem olmadığını mazota ve elektriğe gelen zamların da çiftçiyi zorladığını, işçiye, nakliyeye, ilaca da zam geldiğini dile getirdi.

 

Bakanlık ithalat düğmesine bastı peki fiyatlar düşecek mi?

Ayçiçek yağı, kırmızı et ve beyaz et fiyatları çakıldı! İndirimi duyan Migros'a koşacak! 12 Eylül 2022 fiyat listesi

Carrefoursa'da dev indirim! Kırmızı et ürünlerinin fiyatı dip yaptı! İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön