30 / 04 / 2024

Kırmızı et fiyatlarında rekor kırıldı! Son fiyatlar cep yaktı et almak artık hayal oldu

Kırmızı et fiyatlarında rekor kırıldı! Son fiyatlar cep yaktı et almak artık hayal oldu

Kırmızı et fiyatları vatandaşların satın alamayacağı kadar yükseldi. Karkas etin kilogramı 85 lirayı aştı. İşlenmemiş gıda grubu içinde yükselen yem fiyatlarının etkilediği kırmızı ve beyaz et fiyatları son yılların rekorunu kırdı.



TANZİM SATIŞ İŞE YARAMAMIŞTI

Ayçiçek yağında, unda, kırmızı et, makarna, bulgur, pirinç gibi temel gıda ürünlerinde sabit fiyat getirilmesine ilişkin tartışmalar daha önce çarşı pazarda artan soğan ve patates fiyatlarını dizginlemek için yapılan tanzim satış çadırlarını akıllara getirdi. Ekonomistler gıdada sabit fiyat uygulamasının bütçeye getireceği yük ve olası suistimaller nedeniyle başarılı olamayacağına dikkat çekti. Tanzim çadırlarında satılan sebze meyve gibi bunun da kalıcı bir çözüm olmayacağına vurgu yapıldı. KDV indirimine rağmen marketlerde düşmeyen fiyatların nedeninin üreticinin yüzde 200'leri bulan üretim maliyeti olduğunu hatırlatan ekonomistler, "KDV indirimi nasıl işe yaramadıysa bu da işe yaramayacak. Esas yapılması gereken sabit fiyatla üreticiye mazot vermek, sabit fiyatla gübre vermek, sabit fiyatla elektrik, doğal gaz verebilmek gerekiyor. Eğer çiftçiye sabit fiyatla yem verilirse ette de sabite doğru gidilebilir. Sabit fiyatla gübre, ilaç, yem, mazot, bunları verilirse sabit fiyat uygulaması olur." yorumları yaptı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön