kırmızı et enflasyon Haberi
Mart ayında açıklanan enflasyon rakamları içinde gıda ürünlerindeki artış dikkatlerden kaçmadı. Türkiye'de kırmızı etin kilogramına gelen zamlar yüzünden vatandaş Ramazan'da sofrasına kırmızı eti koyamaz oldu. İşlenmiş gıda gruplarından ekmek ve tahıllarda görülen yüzde 5,65'lik artışta buğday fiyatları belirleyici olurken, diğer işlenmiş gıda grubunda ayçiçeği yağı öncülüğünde katı-sıvı yağlar ile et ürünleri, şeker ve alkolsüz içecekler gıda enflasyonunda rakamları zıplatan ana kalemler oldu. Merkez Bankası Mart Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda belirtilen verilere göre, enerjide 2,31 puan, temel malda 1,46 puan, gıdada 1,42 puan, hizmette 1,15 puan ve alkol, tütün ve altında 0,36 puan arttı.
KDV İNDİRİMİ ENFLASYONUN HARARETİNİ SÖNDÜREMEDİ
Merkez Bankası enflasyon raporunda, "Artan jeopolitik risklerle beraber hızlanan uluslararası enerji fiyatları, yüzde 25,76'yla akaryakıt, yüzde 18,92'yle katı yakıt ve yüzde 14,60'la tüp gazdaki aylık fiyat değişimleri üzerinde...