16 / 05 / 2024

Kırmızı et sanayicileri fiyatların dengelenmesini bekliyor!

Kırmızı et sanayicileri fiyatların dengelenmesini bekliyor!

Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Bılıkçı, ESK'nin kırmızı et piyasasına yönelik adımları ile ilgili olarak 500 bin baş hayvanlık besilik ithalatı için izin verildiğini belirterek, onlarla beraber fiyatlar dengeye oturacağını söyledi.



Et ve Süt Kurumu aracılığıyla fiyatların artışını önlemek amacıyla yurt dışı piyasalardan ürün temin edildiğini de dile getiren Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Bılıkçı, atılan adımların fiyatlardaki artışın engellenmesine katkıda bulunduğunu söyleyerek, 500 bin baş hayvanlık besilik ithalatı için izin verildiğini onlarla beraber fiyatların dengeye oturacağını söyledi. Bılıkçı açıklamasında "Biz sanılanın aksine kırmızı et sanayicileri olarak fiyatların artmasını istemiyoruz, et fiyatlarının artışı tüketimde DE azalmaya sebep oluyor. Et fiyatların düşmesini biz de istiyoruz. Hiçbir sanayici kendi ham madde fiyatını pahalıya almak istemez. Bir an önce fiyatların oturmasını, piyasanın dengelenmesini istiyoruz." dedi.

Kırmızı et sanayicileri fiyatların dengelenmesini bekliyor!

"Turizm sektörü için hazırlık yaptık"

Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı açıklamasında Sultan Et olarak yaptıkları yeni yatırımlara ilişkin de bazı detaylara değinerek, ülke genelinde ucuzluk marketleri, yerel marketler, restoranlar ve oteller için ürün temin ettiklerini söyledi. Bılıkçı, Antalya'da 300'e yakın otelle çalıştıklarını kaydederek, "Turizm sezonu yaklaşıyor, buna yönelik hazırlık yaptık. Mayıs ayından itibaren Antalya'da oteller açılıyor, bizim de oraya et satışlarımız artıyor." dedi. 

Bılıkçı ayrıca açıklamasında yeni fabrika yatırımı planladıklarını dile getirerek, kapasitelerini büyütmek için Ankara'da yer arayışında olduklarını ve 400 milyon liralık yeni yatırım planladıklarını da kaydetti.

Beyaz ete yüzde 20'lik büyük zam kapıda! Tavuk fiyatları 200 liraya dayanacak! 

Et ve Süt Kurumu besi çiftliği kuruyor! Canlı stok yönetimiyle kırmızı et fiyatları düşecek! 

Kırmızı ette tam indirim var derken kötü haber geldi! Et fiyatları yine zamlandı!


Geri Dön