16 / 05 / 2024

Kırmızı ette fiyat yükseliyor! 120 liraya çıktı 

Kırmızı ette fiyat yükseliyor! 120 liraya çıktı 

Karkas kesim fiyatları geçen seneye nazaran arttı, kimi bölgelerde 120 TL civarına çıkarken uzmanların yorumu bir müddet daha bu seviyelerde seyredeceği konuşuluyor. 



 

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan kaynaklı herşeye zam üstüne zam gelirken karkas kesim fiyatları da yerinde durmadı. Geçen seneye oranla fiyat artışlarının önüne geçilemezken hali hazırda uygulanan rakam bölgelere göre değişiyor. İki hafta öncesinde 110 lira civarında bulunan karkas kesim fiyatları ortalama 10 lira yükselerek, 120 lira seviyesine çıktı.

 Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından açıklanan haftalık (22 Aralık Yağsız Dana ve Yağsız Kuzu Fiyatları)’na göre, dana bıçak yağsız kesim fiyatlandırması ortalama fiyatlandıması arttı ve  120 TL'ye, kuzu bıçak yağsız kesim fiyatlandırması ise 114.5 TL'ye çıktı. 2 hafta öncesinde bu fiyatlar, dana bıçak yağsız kesim fiyatı 107.5 lira, kuzu bıçak yağsız kesim fiyatı  ise 104.2 TL civarındaydı.

 Bölgeler arası dana karkas kesim fiyatında en yüksek 124.4 seviyelerinde Karadeniz Bölgesi başı çekiyor. Dana karkas kesim fiyatında Karadeniz Bölgesini sırasıyla  121,1 TL ile Marmara Bölgesi, 121 TL ile İç Anadolu Bölgesi, 120.5 TL ile Doğu Anadolu Bölgesi, 119.7 TL ile Ege Bölgesi, 119 TL ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi
 ve 118.8 TL ile Akdeniz Bölgesi birbiri ardına takip ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön