18 / 07 / 2024

Kırmızı ette fiyat yükseliyor! 120 liraya çıktı 

Kırmızı ette fiyat yükseliyor! 120 liraya çıktı 

Karkas kesim fiyatları geçen seneye nazaran arttı, kimi bölgelerde 120 TL civarına çıkarken uzmanların yorumu bir müddet daha bu seviyelerde seyredeceği konuşuluyor. 




KARKAS KESİM FİYATINDA AYLIK ARTIŞ YÜZDE 16.3 OLDU 

22 Aralık kesim fiyatları baz alındığında dana karkas kesim fiyatlarındaki aylık artış yüzde 16.3 oranında gerçekleşirken, yıllık değişim ise yüzde 93 oldu.

Besicilik yapan yetiştiriciler, başta yem ücretleri olmak üzere girdi ücretlerinin büyümesine rağmen kesim ücretlerinin yükselmemesinden dolayı zararına üretim yapıyorlardı.  Zararına üretim de sektöre büyük problemler getirmişti. Kesim fiyatlarının biraz olsun yükselmesi, yetiştiricinin de zararının düşmesine neden oldu.  

KARKAS KESİM NASIL YAPILIR?

Et kesimi, bir hayvanın etini parçalara ayırmak için yapılan bir işlemdir. Bu işlem, genellikle bir hayvanın ölümünden sonra yapılır ve etin taze olması için hızlı bir şekilde yapılması önemlidir. Et kesiminin nasıl yapılacağı, hayvan türüne ve etin kullanım amacına göre değişebilir. Örneğin, sığır eti kesiminde farklı parçaların 
çıkartılması gerekebilirken, tavşan eti kesiminde farklı parçalar çıkartılabilir. Et kesimi, genellikle bir hayvanın vücudunun belirli bölümlerine göre yapılır ve bu bölümler arasında göğüs, sırt, kuyruk ve kuyruk altı gibi bölümler bulunur. Et kesimi, genellikle bir hayvanın vücudunun belirli bölümlerine göre yapılır ve bu bölümler 
arasında göğüs, sırt, kuyruk ve kuyruk altı gibi bölümler bulunur. 

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldı

Pandemiden sonra her şey değişti! 2025’e kadar 2 trilyon doları aşacak

Oyun canavarlarına müjdeli haber! 229 TL’lik oyunlar artık ücretsiz! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön