29 / 04 / 2024

Kırmızı fiyatlarında zam olmayacak! Tam bir ay boyunca kırmızı et fiyatları sabitleniyor!

Kırmızı fiyatlarında zam olmayacak! Tam bir ay boyunca kırmızı et fiyatları sabitleniyor!

İstanbul'da bulunan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği, Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerindeki fiyatları düşürmek için Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı yetkililerle ve Et ve Süt Ürünleri Komisyonu yetkilileriyle birlikte çalıştıktan sonra bir açıklama yaptı.



Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Ürünleri Komisyonu'nun da katılımıyla başlatılan çalışmalar sonucu İstanbul'da kırmızı et fiyatlarının sabitlenmesi kararı alındı. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu karar kapsamında Ramazan ayı sürecinde bazı et ürünlerinin fiyatlarının revize edileceği belirtildi.

Açıklamada, belirli marketlerin fiyatlarını revize etme kararı aldığı belirtildi. Bu kararın, tüketicilerin Ramazan ayında et ürünlerine daha uygun fiyatlarla erişebilmelerini sağlayacağı ifade edildi. Ramazan ayı boyunca uygun fiyatlı et ürünleri sunacak marketlerin belirlendiği bu kararın, tüketicilerin bütçelerine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Kırmızı fiyatlarında zam olmayacak! Tam bir ay boyunca kırmızı et fiyatları sabitleniyor!

 Fiyatların sabitlenmesi kararı alındı

Son günlerde kırmızı et fiyatlarındaki artışın yarattığı sıkıntılar nedeniyle Tarım Bakanlığı Et ve Süt Komisyonu yetkilileriyle birlikte çalışan İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği, Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerindeki fiyatları revize edilerek satılacağını duyurdu.

20 Mart 2023 tarihinden itibaren, kampanyaya katılan üyelerin kasap dükkanlarında kıyma kilosu 190 TL, kilo kıyması ise 210 TL'den satılabilecek. Yetkililer, uygulamayı Ramazan ayı sonrasında da sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti. Açıklamada, tüketicilerin daha uygun fiyatlarla et ürünlerine erişimini sağlamak amacıyla alınan bu kararın önemine vurgu yapıldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön