08 / 05 / 2024

Kırtasiye ürünlerine büyük zam! Kesenin ağzını sonuna kadar açın

Kırtasiye ürünlerine büyük zam! Kesenin ağzını sonuna kadar açın

Okulların açılmasına sayılı günlerin kala,  Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil tarafından kırtasiye ürünlerine büyük zam geldiğini açıklayarak merdiven altı yerler için uyarılarda bulundu.



YÜZDE 80 ZAM GELDİ

Şendil, alım gücü ve tercihlere göre farklı fiyatlarda ürünlerin piyasada yer aldığını söyleyerek, dünyadaki ve Türkiye'deki enflasyonist durumdan kaynaklı diğer tüm ürünlerde olduğu gibi kırtasiye ürünlerinde de fiyat artışının olduğunu açıkladı.

Geçen seneyle bu yılı kıyasladığında ürün bazında ortalama yüzde 80'lere varan fiyat artışı olduğunu açıklayan Şendil şunları söyledi: "Bazı ürünlerdeki artış oranının yüzde 40'larda kaldığını da söyleyebiliriz. Bu yıl bir çanta ortalama 600 ila 800 liraya dolacak.

Kırtasiye ürünlerine büyük zam! Kesenin ağzını sonuna kadar açın

Alım gücüne ve tercihlere göre farklı ürün fiyatları bulunuyor. Örneğin 100 liraya da okul çantası alabilirsiniz, 600 liraya da. Tüketicinin talebine ve gelir durumuna göre satın alma tercihleri değişiyor." 

Şendil, "Velilerimizin, kendilerine 12 ay boyunca hizmet veren, işi kırtasiye olan, alanında ihtisaslaşmış, ürünleri tanıyan, onları doğru ürüne yönlendirebilecek, sorularına cevap alabilecekleri, zengin ürün çeşitliliğine sahip noktalar olan kırtasiye perakendecilerini tercih etmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

Şendil, sektör olarak taklit, sahte, korsan, sağlıksız kırtasiye ürünleriyle mücadele ettiklerine dikkati çekerek şöyle devam etti: "Bu süreçte velilere de çok iş düşüyor.

 Veliler merpen altı, üreticisi ya da ithalatçısı belli olmayan ürünlerden uzak durmalı. Kimliği belli olan ürünler alınmalı. Yani tüketiciler ürün alırken mutlaka etiketine bakmalı, ambalajlı, üreticisi ya da ithalatçısı belli, yani bir kimliği olan ürünleri tercih etmeli."

A101'e ucuz okul ürünleri geliyor! A101 Aktüel ürünler 1 Eylül kataloğu yayımlandı! İşte 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

A101 1 Eylül 2022 kataloğu kırtasiye ürünleri! Tüm okul ürünleri aktüel kataloğunda

Okul öncesi MediaMarkt'tan indirim fırtınası! Samsung telefonları kaçırmayın! 28 Ağustos 2022 fiyat listesi

Özel okulların fiyat oyunu! Yemek, kitap kıyafet derken rekor kırıyor! Uzmanlar uyardı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön