28 / 04 / 2024

Kısmi emeklilikle ilgili son düzenlemeler netleşti! Artık 3600 prim günü olanlar bu haktan yararlanabilecek 

Kısmi emeklilikle ilgili son düzenlemeler netleşti! Artık 3600 prim günü olanlar bu haktan yararlanabilecek 

SGK, 15 yıllık hizmet süresini tamamlamış ve 50-55 yaşında olanları kapsama alacak. Bu düzenleme kadın, erkek ve memur fark etmeksizin herkesi ilgilendiriyor! Artık 3600 prim günü olanlar yararlanabiliyor. İşte kısmi emeklilik ile ilgili son düzenleme detayları... 



Emeklilik, birçok kişinin yaşamında rahat bir dönem olarak görülür. Ancak bazen planlanan emeklilik yaşına ulaşmadan bu durumu düşünmek gerekebilir. Kısmi emeklilik bu anlamda çalışanlara belli bir yaşı aştıklarında, tüm emeklilik primlerini ödememiş olsalar bile bir emeklilik imkanı sunar. Bu şekilde emeklilik süreci daha esnek hale gelir. İşte kısmi emeklilikle ilgili bilinmesi gereken detaylar...

Kısmi emekli 7.500 TL aylık alacak

Kısmi emeklilik EYT primi yetersiz olanlar için sunulan bir seçenektir. Bu seçenekle elde edilen emekli aylıkları tam emeklilikte alınacak miktara göre yaklaşık %25-30 oranında daha azdır. Ancak her durumda en az 7500 lira emekli aylığı garantisi bulunduğundan dolayı bir kayıp yaşanmaz.

Temmuz-Aralık dönemindeki enflasyon dalgalanması sonucunda en az emekli maaşı 7.500 liradan 10.000 liraya yükselecek. Kısmi zamanlı emekliler de bu miktarda maaş alacaklar. Yakın zamanda, kadınlar için çocuk sayısına bağlı olarak emeklilik yaşı esnekliği ve esnafların emeklilik prim günlerinin azaltılması gibi önemli değişiklikler gündeme gelecek.

 Kısmi emeklilikle ilgili son düzenlemeler netleşti! Artık 3600 prim günü olanlar bu haktan yararlanabilecek 

Hak kazanma koşulları 

Kısmi emeklilik, belirli bir yaşa ulaşan ancak prim gününü tamamlayamayan vatandaşlara özel bir emeklilik imkanı sunmaktadır. Başlama tarihine ve çalışma durumuna göre yaş sınırı belirlenmektedir. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalılığı başlayanlar için 15 yıl ve 3600 gün prim ödeme şartını yerine getirdiklerinde, 50 ile 60 yaş aralığında emekli olma hakkına sahip olabilirler.

4500 gün prim ödeme şartı ile emeklilik hakkı kazanmak isteyenler için bu tarih sonrasında çalışmaya başlamaları gerekmektedir. Eylül 1999 ile Nisan 2008 arasında SSK'ya kayıtlı olarak işe giren kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşında ve 25 yıl sigortalılık süresi ile birlikte bu 4500 gün prim şartını yerine getirdiklerinde emekli olabilirler.

Son dakika! Emeklilik yaşı değişti! Detaylar peş peşe geldi! Hemen bakın!

Bireysel emeklilik sistemi (BES) yenilikleri: Birikimlerin yarısı ne zaman çekilebilir? 

Erken emeklilik formülü ayyuka çıktı: İşte gelecek sene emekli olacak o şanslı grup!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön