28 / 04 / 2024

Kıtlık resmen başladı, sadece 10 haftalık ürün kaldı! Marketlerde bulamazsanız şaşırmayın, makarna da dahil

Kıtlık resmen başladı, sadece 10 haftalık ürün kaldı! Marketlerde bulamazsanız şaşırmayın, makarna da dahil

Gıda krizi resmen kendisini hissettirmeye başladı. Dünyada sadece 10 haftalık buğday stokunun kalmasının ardından bazı marketlerde gevrek tarzı ürünlerin bulunmasının zorlaşacağı iddia edildi.



Başta Rusya ve Ukrayna savaşı olmak üzere Çin'de uygulanan sıkı karantina, dünyayı hızlı bir şekilde gıda krizinin içerisine sürükledi. Üstelik küresel iklim değişikliği nedeniyle buğday üretimi de ciddi seviyelerde düştü. Haftalardır buğday tarlalarından güzel haber bekleyen çiftçiler istediğini alamadı ve dünya genelinde sadece haftalık buğday stoku kaldı.

2008 KRİZİNDEN DAHA KÖTÜ NOKTADA

Tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre rezervlerde dünya tüketimine 10 hafta yetecek kadar buğday kaldı. Bu rakamın 2008 finansal krizinden bu yana görülen en düşük seviye olduğu belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön