19 / 07 / 2024

Kıtlık resmen başladı, sadece 10 haftalık ürün kaldı! Marketlerde bulamazsanız şaşırmayın, makarna da dahil

Kıtlık resmen başladı, sadece 10 haftalık ürün kaldı! Marketlerde bulamazsanız şaşırmayın, makarna da dahil

Gıda krizi resmen kendisini hissettirmeye başladı. Dünyada sadece 10 haftalık buğday stokunun kalmasının ardından bazı marketlerde gevrek tarzı ürünlerin bulunmasının zorlaşacağı iddia edildi.




Bu seviyenin tahmin edilenden daha kötü olduğu değerlendiriliyor. Devletler küresel buğday stoklarının yıllık tüketimin yüzde 33’üne denk geldiğini savunurken Perşembe günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde gıda güvenliği üzerine yapılan toplantıda konuşan Gro Intelligence CEO’su Sara Menker bu oranın aslında yüzde 20’ye yakın olduğunu söyledi.

BİRÇOK ÜRÜN ELDE EDİLİYOR

İnsanların en fazla ihtiyaç duyduğu ürünlerin başında gelen buğdaydna Ekmekler ve ekmek kırıntıları, kekler, Kurabiye., Kahvaltı gevrekleri, Makarna, Kuskus, İrmik, Kraker gibi ürünler elde ediliyor. Uzmanlar, buğday kıtlığının makarnada ve gevreklerde soruna yol açabileceğini belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön