02 / 05 / 2024

Kızının dersleri için internet olan yere ev inşa etti!

Kızının dersleri için internet olan yere ev inşa etti!

Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan Bilal Başol isimli vatandaş yaşadığı yerde internet çekmediği için internet olan yere ev inşa etti. 



Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Türlübey köyünde yaşayan Bilal Başol'un kızı  Nur Başol telefon interneti güçlü internet sinyaline sahip olmadığı için uzaktan eğitim derslerine katılamadı.
Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre; konuyla ilgili harekete geçen baba Bilal Başol  internetin çektiği yere kızı için ev inşa etti.

OTOMOBİL İÇİNDE DERSE KATILIYORDU 

Pandemi nedeniyle okula gidemeyen Rümeysa Nur Başol, köy evinde internet sinyalinin yeterince güçlü olmaması nedeniyle derslerine katılabilmek için araca binip internetin çektiği bir yere gidiyordu. Yaklaşık 6 saat boyunca araç içinde dersi takip etmeye çalışan ve havaların soğuması ile zor anlar yaşayan genç kızın imdadına babası Bilal Başol yetişti. Köy yakınlarındaki tarlasında internet sinyalinin güçlü olduğunu fark eden baba Bilal Başol komşularının desteği ile buraya kızı için bir ev inşa etti. Başol eve elektrik hattı çekti, soba kurarak kızı için sınıfa dönüştürdü. 

Kızının dersleri için internet olan yere ev inşa etti!

ARAÇ İÇİNDE KALMAK ZORLAŞMIŞTI 

Yaşadıklarını anlatan Başol, “Kızım Rümyesa Nur, Giresun Üniversitesi öğrencisi. Mahallemizin büyük bölümünde cep telefonları çekmiyor. Dolayısıyla internet bağlantısı da kurulamıyor. Kızımın ise uzaktan eğitimle canlı ders anlatımlarına katılması gerekiyordu. Bunu bir süre araç içinden denedik. İnternet bağlantısı kurulan yere gidiyor, orada ders bitene kadar bekliyorduk. Ancak havaların soğumaya başlamasıyla saat 17.00'den 23.00'e kadar araç içinde kalmak zorlaştı. Ben de komşularımın da yardımıyla internet bağlantısı kurulabilen tarlamın bir köşesine tek odalı ev yaptım. Ders zamanı buraya geliyoruz” diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Rümeysa Nur Başol ise, pandemi sürecinde uzaktan eğitimle derslerin devam ettiğini belirterek “Giresun Üniversitesi öğrencisiyim. Evde internet çekmediği için sıkça derslere katılamıyordum. Çareyi araçla gelip internet bağlantısı sağlamakta bulduk. Ama havalar soğuyunca bu da zorlamaya başladı. Babam buraya tek odalı bir ev yaptı ve derslere katılma imkanı buldum. Derse girmek için her akşam burada olmak zorundayım. Mahallemizde internet sorunları, telefon sorunları olduğu için öğrencilerin problemini çözecek bir çalışma yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Denizli Buldan'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!


Geri Dön