18 / 05 / 2024

KKTC'de kurulacak üniversite ve yatırım şirketinin başvurusu yapıldı!

KKTC'de kurulacak üniversite ve yatırım şirketinin başvurusu yapıldı!

MCT Danışmanlık A.Ş., daha önce duyuruları yapılmış olan Yatırım haberleri ile ilgili olarak genel bir bilgilendirme yaptı. Buna göre KKTC'nde yatırım şirketi ve üniversite kurulması amacıyla başvuru dosyasının Ekonomi Bakanlığı'na verildiğini bildirdi...




MCT DANIŞMANLIK A.Ş. Yatırımlar hakkında bilgilendirme ;



Şirketimiz tarafından daha önce duyuruları yapılmış olan Yatırım haberleri ile ilgili olarak genel bir bilgilendirmedir. Buna göre ;



- KKTC'nde yatırım şirketi ve Üniversite kurulması amacıyla başvuru dosyası  09.04.2014 tarihinde KKTC Ekonomi Bakanlığı'na takdim edilmiştir.


- Sözkonusu yatırım şirketi 39-2009 sayılı KKTC Yüksek Öğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası çerçevesinde kurulmakta olup, Bakanlık onayı ile  KKTC Teşvik Yasası kapsamına da dahil olacaktır. Bu kapsamda ilgili  şirketin, KKTC Mevzuatına göre Gelirler ve Kurumlar vergisinden muaf olması ve yine yasa ile öngörülmüş diğer   vergi, harç ve fon muafiyetlerinden faydalanması öngörülmektedir. 


- Kurulmakta olan yatırım şirketinin sermaye gereksinimi için Doğrudan Yatırım stratejisi benimsenecektir. 


- Mevcut teşvik imkanları ve Doğrudan Yatırım stratejisi nedeniyle, daha önce kurulması planlanmış olan  Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'na ihtiyaç duyulmayacağı öngörülmüştür. 


- Geçmiş dönemde farklı yatırımcılar ve yatırım fonları gibi sermaye kaynakları ile başlatılmış olan temasların, kurulacak olan yatırım şirketi için Doğrudan Yatırım stratejisi yönünde yenilenmesi planlanmaktadır. 



Geri Dön