24 / 07 / 2024

KKTC'de yabancılara konut satışları artıyor!

KKTC'de yabancılara konut satışları artıyor!

Ekonomiyi büyütmek gerektiğini ifade eden KKTC Başbakanı Ersin Tatar, yatırım ikliminin öneminin altını çizdi...




Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde duran bir Kuzey Kıbrıs hedeflediklerini belirtti. Turizm ve eğitimde ‘marka ada’ olmayı önemseyen Tatar bunun için de istikrar gerektiğinin altını çizdi.

Milliyet'ten Ozan Güzelce, Ersin Tatar’la İstanbul’da Boğaz manzarası eşliğinde ekonomiyi konuştu. Tatar, "Bizde model belli... En büyük sektör turizm, ikincisi yüksek öğrenim" diyor.

KKTC’ye yılda 1.5 milyon turist geliyor, yüksek öğrenimde ise 100 binin üzerinde öğrenci var.

Kıbrıs'ta yabancılara konut satışları da artıyor. Kendi ayakları üzerinde duran bir KKTC için ekonomiyi büyütmek gerektiğini ifade eden Tatar, yatırım ikliminin öneminin altını çiziyor. 

Yılda 5 milyar TL

Yatırım ikliminin iyileşmesi için istikrara özel bir vurgu yapan, Tatar şunları söyledi;

"İstikrar için size yakın ülkelerle iyi ilişkiler içinde olmalısınız. Başta Türkiye Cumhuriyeti. Ona göre siyasetinizi geliştirmeniz lazım. Bizim için önemli olan, iyi ilişkiler kurup yatırımları ve desteği artırarak KKTC’nin hem ekonomisini geliştirmek, hem de daha yaşanır ve güçlü bir KKTC yaratmak. KKTC’nin marka değerini artırmalıyız. Burası marka değeri olarak bir turizm adasıdır, bir yüksek öğrenim adasıdır. Doğu Akdeniz’de Türkiye için de önemli bir devletiz"


Geri Dön