24 / 07 / 2024

kıbrıs yabancıya konut satışı

kıbrıs yabancıya konut satışı

Ekonomiyi büyütmek gerektiğini ifade eden KKTC Başbakanı Ersin Tatar, yatırım ikliminin öneminin altını çizdi...

Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti! 

Yabancıya konut satışı Ocak-haziran 2024 döneminde, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 45,7 düşüş gösterdi. Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti. İşte vatandaşların konuyla ilgili yorumları...

Kıbrıs'ta Turistik Konut Yasası ile kısa vadeli kiralamalar kontrol altına alınacak!

Turizm Bakanlığı Kıbrıs'ta sürekli olarak artış gösteren kısa süreli kiralamalara yönelik yeni bir "Turistik Konut Yasası" hazırladı. “Turistik Konut Yasası” ile kısa süreli kiralamaların kontrol altına alınması amaçlanıyor

Yabancıya konut satışında yeni düzenlemeler kapıda! 

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, yabancı yatırımcıya kısıtlama getiren yeni yasayla ilgili düzeltmeler yapılmaya başlandığını ifade etti. 

Kıbrıs'ta emlak krizi kapıda!

Yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan değişikliklerle gayrimenkul sektöründe yükselen krize işaret eden Avukat Münür Doratlı, Kıbrıs'ta tapu dairelerinde büyük kaos yaşandığını söyledi.

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Ünlü ekonomist yabancıya konut satışı grafiğini paylaştı, yorumlar gecikmedi: Vatandaşlık alıp gittiler!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yabancıya konut satışı yüzde 50.3 düşerek 1.272 adede geriledi. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, yabancılara konut satışının yükselişi ve düşüşü temalı çalışmayı paylaşırken, söz konusu paylaşıma yorumlar da gecikmedi.

Kuzey Kıbrıs'ta yabancıların mal edinme ve uzun vadeli kiralama şartlarına yeni düzenleme!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yabancıların mal edinmelerine kısıtlamalar getiren "Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı" KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Yabancıya konut satışı kısıtlandığında emlak krizi ekonomik krize döner!

İş dünyasının tecrübeli ismi Ali Özmen Safa, Kıbrıs emlak sektörü ile ilgili bir açıklamada bulundu ve yabancıya konut satışı ile ilgili yeni yasaya değindi. Safa, ekonomik kriz uyarısı yaptı. İşte o açıklama...

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Ada TV’ye konuk olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında kuralları değiştirecek yasa tasarısının içeriği ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte UBP Milletvekili Yasemin Öztürk'ün o açıklamaları...

Fatih Altaylı'dan yabancıya konut satışı tepkisi: Parayı verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor!

Fatih Altaylı, katıldığı bir yayında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "250 bin dolar verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor" dedi. Peki yabancıya konut satışı ile ilgili vatandaşlar neler söyledi? 

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

kıbrıs yabancıya konut satışı Haberi

kıbrıs yabancıya konut satışı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde duran bir Kuzey Kıbrıs hedeflediklerini belirtti. Turizm ve eğitimde ‘marka ada’ olmayı önemseyen Tatar bunun için de istikrar gerektiğinin altını çizdi.

Milliyet'ten Ozan Güzelce, Ersin Tatar’la İstanbul’da Boğaz manzarası eşliğinde ekonomiyi konuştu. Tatar, "Bizde model belli... En büyük sektör turizm, ikincisi yüksek öğrenim" diyor.

KKTC’ye yılda 1.5 milyon turist geliyor, yüksek öğrenimde ise 100 binin üzerinde öğrenci var.

Kıbrıs'ta yabancılara konut satışları da artıyor. Kendi ayakları üzerinde duran bir KKTC için ekonomiyi büyütmek gerektiğini ifade eden Tatar, yatırım ikliminin öneminin altını çiziyor. 

Yılda 5 milyar TL

Yatırım ikliminin iyileşmesi için istikrara özel bir vurgu yapan, Tatar şunları söyledi;

"İstikrar için size yakın ülkelerle iyi ilişkiler içinde olmalısınız. Başta Türkiye Cumhuriyeti. Ona göre...