02 / 05 / 2024

Kocaeli Arena Stadı 2016 Haziran'da tamamlanacak!

Kocaeli Arena Stadı 2016 Haziran'da tamamlanacak!

İzmit Alikahya bölgesinde inşaatı hızla devam eden 33 bin kişilik stadyum iyiden iyiye belirginleşmeye başladı. TOKİ, 2017 yılında teslim edeceğini açıkladığı stadı Haziran 2016’da teslim etmek için yoğun bir şekilde gece gündüz demeden çalışıyor.



Bilindiği üzere 1976 yılında Derince D-100 Karayolu kenarında yapılan İzmit İsmetpaşa Stadı’nın bulunduğu 86 bin metrekarelik arazinin ihalesi 22 Ekim 2013 Salı günü Ankara’da gerçekleşmiş, bölge AVM ve rezidans inşaatı için TOKİ’yi devredilerek stadın yıkım kararı verilmişti. Daha sonra stadın yıkımı Kocaelispor’un maçlarını oynayabilmesi için bir süre daha ileri bir tarihe ertelenmişti. 


DEV BİR KOMPLEKS

TOKİ tarafından yıktırılacak olan stat arazisine karşılık İzmit’in Alikahya semtinde 126 milyon TL ihale bedeli ile 2016 yılında bitirilmesi hedeflenen 33 bin kişi kapasiteli stadın inşaatına başlanmıştı. 118 dönümlük arazi üzerine yapılan stad tamamlandığında ise bin 700 araç kapasiteli otopark, 576 VIP tribünü ile 50 adet loca, 22 adet asansör ve 64 adet  giriş kapısı ile İzmitlileri kucaklayacak. TOKİ, daha önceden 2017 yılında teslim edeceğini açıkladığı stadı Haziran 2016’da teslim etmek için yoğun bir şekilde gece gündüz demeden çalışıyor. 


YEŞİL STADYUM 

Stadyumun en büyük özelliklerinden biri de inşaatına başlanılan yerin eski bir taş ocağı olması. Kullanılmayan bir taş ocağı havzasına yapılan ve zemini kaya olması itibariyle Kocaeli’nin en sağlam yerlerinden birine sahip olan pişmaniye simgeli stadyumunun çevresine de 2 bin ağaç dikilecek. 


ULAŞILABİLİR YER 

Stadyum ayrıca ulaşım imkanları bakımından da örnek projeler içinde yer alacak. Yeni yapılacak olan Kuzey Marmara Otoyolu’ndan bağlantı alacak olan stadyum, D-100’den gelecek bağlantı yolu, yapılması planlanan tramvay projesi ve Sabiha Gökçen’e yarım saat mesafesi ile de en ulaşılabilir statlardan biri olacak. Şimdilerde yoğun bir şekilde çalışmanın devam ettiği stadyum artık iyiden iyiye şekillenmiş ve dışarıdan oldukça heybetli bir şekilde görünüyor. 


Manşet kocaeli


Geri Dön