17 / 05 / 2024

Kongolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Kongolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Kongolular Türkiye'den ev alabilir mi? Kongolular Türkiye'den arsa alabilir mi? Kongolular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...



Kongolular Türkiye'den ev alabilir mi?

Kongo, Afrika kıtasının orta batı bölümünde yer alan bir ülkedir. Kongo-Brazzaville olarakta adlandırılan ve 1969 ile 1991 yılları arasında Kongo Halk Cumhuriyeti olarak varlığını sürdüren ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Angola'ya bağlı olan ancak anakara ile fiziki bağlantısı bulunmayan Cabinda bölgesi, Gabon ve Atlas Okyanusu oluşturmaktadır. Ülkenin başkenti Brazzaville'dir.


Peki Kongolular Türkiye'den ev alabilir mi? Kongolular Türkiye'den arsa alabilir mi? Kongolular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Kongo vatandaşları, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan milletler listesinde yer alıyor.


Buna göre Kongolular Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ayrıca Kongo vatandaşlarının tapu edinimleri için özel bir koşul bulunmuyor.


Kongoluların Türkiye'den ev alabilmeleri için aşağıda sıralanan belgeleri temin etmeleri şart.


Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.





Geri Dön