21 / 05 / 2024

Konteyner evler sağlığa zararlı mı? Konteyner evin altına ne konur?

Konteyner evler sağlığa zararlı mı? Konteyner evin altına ne konur?

Konteyner evler son dönemin çok sık araştırılan yapıları arasında yer almaktadır. Bu yüzden bu yapılara dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!



KONTEYNER EVE RUHSAT GEREKİYOR MU?

Konteyner ev inşasına başlamadan hemen önce 2 sene içinde izinlerin alınması gerekir. İzin alınma süresinden başlayarak gerekli yapının oluşturulmaması halinde beşinci yılın sonunda verilen ruhsat geçersiz hale gelir. Ruhsat alım işlemleri için belediye ve valiliklere gerekli müracaatların yapılması gerekir.

KONTEYNER EVİN ALTINA NE KONUR?

Konteyner evi basitçe toprak üzerine veya altına beton dökerek bu beton üzerine yerleştirebilirsiniz. Başka bir seçenek de bulunmaktadır aynı zamanda kaldırım taşı şeklinde büyük iki taş üzerine yerleştirilebilir.

KONTEYNER SU ALIR MI?

Konteynerler yağmura aynı şekilde kar yağışına en çok maruz kalan yapılar olmaktadır. Yağmur ve kar yağışından dolayı konteyner de paslanmalar meydana gelir. Bu paslanmalar neticesinde demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına neden olur.

KONTEYNER EVLER SAĞLIĞA ZARARLI MI?

Konteyner evlerin sağlığa zarar mı yoksa değil mi sorusu sıkça sorulmaktadır. Konteyner evler, yakın geçmişin en önemli mimari gelişimlerinden bir tanesidir. Konteyner evler, herkes için ulaşılabilir ekonomik koşullara sahipken aynı zamanda, betonarme evlere göre daha ekolojik ve çevreye zararsız yapıya sahiptir. Bunlar ile birlikte konteyner evler, yenilenebilir esnek ve modern tasarımları ve taşınabilir modülerlikleri ile süper hızlı inşa süreçlerine sahiptir.


Geri Dön