21 / 05 / 2024

Konut firmalarına büyük darbe! Fiyat arttıranların cezası 10 kat arttırılacak!

Konut firmalarına büyük darbe! Fiyat arttıranların cezası 10 kat arttırılacak!

Orta gelirli için düzenlenen yeni konut kampanyasının finansmanıyla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kampanyadan sonra fiyat artışı yaptığı kanıtlanan firmalara cezalar 10 kat artırılarak uygulanacak. Konut bedelinin en az yüzde 10'u kadar ceza kesilme



YANLIŞ BEYANA CEZA

Katkılardan yararlanacak gerçek kişilerin yanlış ya da yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun kanıtlanması durumunda; sağlanan katkılar geri alınacak ve kullanılan finansman ücretinin yüzde 5'i kadar idari para cezası uygulanacak.

Yüklenicilere yanlış ya da yanıltıcı beyanlarda bulunduklarının tespit edilmesi halinde, finansmana konu olan konutun beyan edilen satış bedelinin yüzde 25'i kadar idari para cezası uygulanacak.

Konut firmalarına büyük darbe! Fiyat arttıranların cezası 10 kat arttırılacak!

Bankalar tarafından verilecek finansmana ilişkin tutar, vade, faiz oranı / kâr payı, finansman sağlanacak evlerin azami satış tutarı, katkılardan yararlanacak gerçek kişilerin çerçevesi; bu kişilerin, ev sahipliği, hane geliri, hane geliri artış katsayısı ve evdeki diğer insanların konut sahipliği gibi konuları belirlemeye ve finansmanla ilgili nitelikleri şehir bazında farklılaştırmaya, katkı olarak aktarılacak kaynağın kullandırılmasına, katkının sona erdirilmesine, katkı geri ödemelerine, katkı geri ödemelerinin faiz hesaplama şekli, bu ödemelerin vade şartları, vadesinden önce ve toplu ödeme konularına, uygulamaya ve denetimle ilgili usul ve esasları belirlemeye, uygulamayla ilgili olarak ortaya çıkabilecek tereddütleri ortadan kaldırmaya ve gerçekleştirilecek işlemlere ilişkin diğer konuları belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Bu çerçevedeki konut finansmanları 31 Aralık 2023 tarihine kadar kullandırılabilecek, Cumhurbaşkanı bu süreyi 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatmaya yetkili olacak.

Orta gelirliye konut kampanyası sonrası konut fiyatları şahlandı! 2 haftada dudak uçuklatan rakam

Satılık ve kiralık ev fiyatları ne olacak? Nihayet beklenen tarih verildi! Bu tarihten önce işlem yapmayın!

Bakanlığın o kararından sonra şikayetler yağmur gibi yağdı! Sonunda çok konuşulacak o haber geldi!


Geri Dön