11 / 05 / 2024

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Son günlerde konut fiyatları sık sık gündem oluyor. 2022 Şubat ile 2023 Şubat arasında, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 141,5 yükseliş yaşandı. Peki konut fiyatlarında balon var mı?



Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, konu ile ilgili olarak; 2022 Şubat ile 2023 Şubat arasında, Türkiye ortalaması olarak konut fiyat artışının yüzde 141,5, dolar kurundaki yükselişin yüzde 38, gram altındaki artışın yüzde 39,6, yıllık TÜFE oranının yüzde 55.8 olduğunu belirtti. 

Antalya ve yazlık bölgelerde konut fiyat artışının bir sebebinin pandemi olduğunu dile getiren Esfender Korkmaz, ikinci nedenin ise yabancı ve özellikle Ruslar ve Arapların konut alması olduğunu, diğer bir nedenin de kara para aklama olduğunun altını çizdi. 

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Yazısında "Açık olarak konut fiyatları balon yaptı. Kiralar daha çok balon yaptı. Bu demektir ki, siyasi iktidarın konut politikası yanlıştır" ifadelerine yer veren Korkmaz, sadece rant amacıyla lüks konut yapmak ile yaptırmanın doğru bir yol olmadığını aktardı. 

Konut satışlarına da değinen Korkmaz, "TÜİK Mart ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu sene Mart ayı son altı yılın en düşük seviyesinde oldu" diyerek vatandaşlık verilmesine rağmen satış rakamlarının düşük kaldığını vurguladı. 

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, konu ile ilgili yazısını, "Yabancıya konut satışlarında, Türkiye yüzünü Batı'dan, Doğu'ya döndü. En fazla Ruslar ve Araplar konut aldı" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 431 personel alıyor! Mülakatsız personel alımı tarih ve detayları açıklandı! 

Altın hız kesti! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın, Çeyrek altın kaç TL? 21 Nisan 2023 altın fiyatları

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT'den hemen alıyor! 

 


Geri Dön