29 / 04 / 2024

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..



SARIGÜL'DEN UCUZ KONUT ÖNERİSİ: AVM'LER KONUTA DÖNÜŞMELİ

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada pahalı konut fiyatlarına çözümün boş AVM'lerin konuta dönüştürülmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Sarıgül, “İmar planlarında daha önce işyeri olarak ayrılan binlerce parsel var. Ama pandemi koşulları münasebetiyle artık çalışmalar evden yapılıyor. O nedenle büyükşehirlerde imar planlarında iş yerleri olarak ayrılan yerlerin yüzde 90'ının konuta dönüşmesi hem oraların üretime kazanılması hem de vatandaşlarımızı oturabileceği ekonomik koşullarda kiralık yer bulmaları açısından son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön