29 / 04 / 2024

Konut kredisi alacaklar dikkat! Nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi alacaklar dikkat! Nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve kredi alacak vatandaşları dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin uyardı...



Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen faiz indirimi vatandaşlarda konut kredileri faiz oranlarının da düşeceği beklentisini yarattı.

A Haber'de yer alan habere göre; konut almayı düşünenler konut kredilerinde faiz indirimi yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdem, 'Konut kredileri faiz oranları düşecek' dedi, ev alacaklara, konut kredisi alacaklara uyarılarda bulundu.

BANKALARIN ÇIKARACAĞI MASRAFLARA DİKKAT EDİLMELİ

Ev alacakları için bir süre daha bekleyebilirler diyen Erdem, "Konut kredi faiz oranlarında yüzde 1'in altına faiz oranı belirleyen bankalardan alabilirler dedi". Burada da faiz oranının yanında bankaların çıkardığı masraflara da dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdem, toplam masrafa bakılması gerektiğine vurgu yaptı. 

Erdem, soruları şu şekilde yanıtladı: 

Merkez bankasının faiz indirimi konut kredilerine yansıyacak mı? 

Evet, etkiler. 

Konut kredisi faizleri daha fazla düşer mi? 

Evet düşebilir, bankaların rekabet ortamında düşebilir. Fakat bu durumda alacağınız evin fiyatı yükselebilir, evi başkası alabilir. 

Konut kredisinde ölçü, yüzde 1'in altındaki faizlerdir. 1'in altındaki faizler konut kredisi almak için uygundur. 

Konut kredisi faizleri düşüyor mu? Ev alacaklar dikkat!

Ortak konut kredisi nedir? Nasıl çekilir?


Geri Dön