29 / 04 / 2024

Konut kredisi bloke çek!

Konut kredisi bloke çek!

Çek düzenlemelerinde, dolandırıcılık riskini ortadan kaldıran bloke çekler, konut kredilerinde kullanılıyor. Emlak satışında blokeli çekler, banka tarafından "Karşılığı mevcuttur." şeklinde onaylanıyor. Konut kredisi bloke çek diğer detayları...



Konut kredisi bloke çek!

Hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak kullanılan çekler, bloke çek olarak da düzenleniyor. Genellikle blokeli çek emlak satışında kullanılıyor. Buna göre, konut kredisi bloke çek leri nasıl düzenleniyor, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dolandırıcılık riskini ortadan kaldıran bir ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkan blokeli çekler için bankalar cüzi bir miktarda komisyon talep ediyor.


Blokeli çek emlak satışında;

Bankada hesabınızda bulunan paraya, bankaya giderek bloke koyup şubenin çekini alarak, "blokeli çek" düzenlemiş oluyorsunuz. Buna göre daha sonra, banka bloke çeki getirene para ödemesi yapıyor.


Blokeli çek örneği..

Blokeli çeklerin ön yüzünde veya arka kısmına ilgili banka tarafından "Teyit edilmiştir", "Görülmüştür", "Karşılığı mevcuttur", "İşbu çek muhteviyatı olan yalnız …… TL bloke edilmiştir" şeklinde açıklama yapılıyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön