Kent Haberleri

Konut satışında e-Devlet dönemi sektörü nasıl etkileyecek?

15 Eylül'de başlayacak yeni uygulama kapsamında e-Devlet üzerinden gayrimenkul seçilerek emlakçı yetkilendirilecek. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa ve İstanbul Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Doğukan Taşlıdağ uygulamanın sektörü nasıl etkileyeceğini açıkladı. 

Konut satışında yeni dönem 15 Eylül’de başlıyor.  Konut satacak kişi e-devlet üzerinden evini seçerek yetki belgesi olan satışları görevlendirebilecek. Düzenlemeye ilişkin Ticaret Bakanı Ömer Bolat uygulamanın ilk önce emlak sektöründe en geç iki hafta içinde otomotivde kullanılacağını belirtti. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa ve İstanbul Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Doğukan Taşlıdağ, düzenlemenin sektöre etkilerini 24 Saat’e anlattı.

SADECE YETKİ BELGESİ OLANLAR EMLAKÇILIK YAPABİLECEK 

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Bu düzenlemenin sadece müşterilere değil emlakçılara da yararlı olacağını aktardı.

Aşa, “Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesi için uzun zamandır bakanlıkla temas halindeydik. Oda olarak özellikle şikayetçi olduğumuz durum yetki belgesi olmayan kişilerin emlakçılık yapmalarıydı. Çünkü bu durum maalesef hem vergi kaybına neden oluyor hem de mülk sahiplerinin iyi hizmet almasının önüne geçiyordu” ifadelerini kullandı

SAHTE İLANLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK 

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan uygulamanın sektörde sahte ilanların önüne geçerek kira artışlarında spekülatif durumları engelleyeceğini belirtti.

Aşa da bu görüşe katılarak şu ifadeleri kullandı: ''Örneğin bazı kişiler sarı sitede satışı olmayan evlerin fotoğrafını paylaşıp yüksek miktarlı bedeller göstererek satılık ilanı çıkıyordu. Bir mahallede elli evin bu şekilde satıştaymış gibi gösterilerek bölgede emlak spekülasyonu yapılabiliyordu.

Yeni uygulama sayesinde bu gibi durumların da önüne geçmek daha kolay olacak. Aynı zamanda sahte ilanlar üzerinden kaparo dolandırıcılığının da önüne geçilecek.”dedi

Bakanlık açıkladı! İkinci el araçta e-devlet dönemi başlıyor...

Kira kontratları e-Devlete geçti: Peki nelere dikkat edilmeli?