01 / 05 / 2024

Konut satışları 250 binden fazla ev sahibi değiştirdi!

Konut satışları 250 binden fazla ev sahibi değiştirdi!

Türkiye istatistik Kurumu'nun 2013 yılının Ekim ve Aralık aylarındaki konut satışının analizlerini yayındı. Çıkan tabloda Türkiye genelinde 282 bin 853 konut satış sonucu el değiştirdi...



Türkiye istatistik Kurumu'nun 2013 yılının Ekim ve Aralık aylarındaki konut satışının analizlerini yayındı. Çıkan tabloda Türkiye genelinde 282 bin 853 konut satış sonucu el değiştirdi. 


Konut satışlarında en yüksek paya sahip olan İstanbul'da 58 bin konut satışı ile %20 oranında paya sahip olurken bu sıralamayı 31 bin konut satışı ile  Ankara  ve onu da 17 bin konut satışı ile  İzmir  izledi. Bu tablonun oluşumunda en yüksek gelişme metropol şehirlerine çok sayıda konut inşaası ve kentsel dönüşüm ile yapılması yer alıyor. 


Aynı tablo da en ez konut sayısını 45 konut ile Ardahan, 91 konut ile Hakkari ve 122 konut ile Muş takip etti. İpotekli konut sayısında ki artışı 100 bini buldu. Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı %33,8 oldu. En yüksek ipotekli satış 23 696 konut ile İstanbul'da gerçekleşti. 


İstanbul %24 ipotekli satış payı ile Türkiye sıralamasında ilk sırayı aldı. İstanbul'daki toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı ise %40 oldu. Aynı çeyrekte, Hakkâri'de 3 ipotekli satış işlemi gerçekleşti. 


Toplam konut satışları içerisinde Kayseri'de satışlar paralel ipotekli satış payının en yüksek olduğu il %41 ile Denizli, en düşük olduğu il %2 ile Bingöl oldu. Sonuçlar arasında ilk 'ün içinde olmayan Kayseri'deki konut satışları 10 bini bulduğu öğrenilirken konut satış ve alışlarında Kayseri'deki inşaat firmalarının son beş yıl içerisinde Kayseri'de ki konut ihtiyacını büyük oranda karşılıyor. Bunu satışlara yansıma durumu ise genel durum tablolarında ülke genelinde yapılan ve ilk üç il olan İstanbul, Ankara ve İzmir'in konut satış grafiği ile paralellik gösteriyor. 


Kayseri Gündem 


Geri Dön