04 / 05 / 2024

Konut satışlarında teslimler gecikmeyecek! Yeni düzenleme geliyor!

Konut satışlarında teslimler gecikmeyecek! Yeni düzenleme geliyor!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildiği açıklandı. 



Tüketici kredileri kapsamında kredi borcunun hepsinin erken ödenmesi durumunda bildirim aranmadan cayma hakkı hükümlerinin uygulamaya alınacağı belirtildi. Bu şekilde tüketicilerin, ödeme yaptıkları ücret ve masrafların iadesiyle kredi sebebiyle katlandıkları maliyetin azaltılması planlanıyor.

Kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi süreli olmayan tüketici kredileri kapsamında faizlerde tüketicilerin lehine olacak değişimlerin hemen hayata geçirilebilmesi amacıyla düzenleme gerçekleştirilecek. Bu çerçevede faizdeki indirimin, tüketici lehine olması sebebiyle yürürlüğe alınması için 30 gün önceden bildirimde bulunulması koşulu kaldırılacak. Bu koşulda sadece faiz oranı yükseltimini kapsayacak şekilde değişikliğe gidilecek. 

Konut satışlarında teslimler gecikmeyecek! Yeni düzenleme geliyor!

- Yan ürün ve hizmetlerin kredi kullanım şartı olarak sunulmasına sınırlama

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'undaki tüketici kredilerinde sigorta yaptırılmasına ilişkin yer alan maddede de "Sigorta, yan finansal ürün ve hizmet sunumu" başlığıyla tekrar düzenleme yapılacak. Bu çerçevede tüketicinin yazılı ya da kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla açık isteği bulunmadan kredi bağlantılı sigortaya izin verilmeyecek. Kredi sağlayan, kredi bağlantılı sigortayı kapsamayan bir sözleşmeyi de tüketiciye teklif etmek şartıyla kredi bağlantılı sigorta yaptırılmasını kapsayan bir kredi sözleşmesini tüketiciye sağlayabilecek.


Geri Dön