04 / 05 / 2024

Konut satışlarında teslimler gecikmeyecek! Yeni düzenleme geliyor!

Konut satışlarında teslimler gecikmeyecek! Yeni düzenleme geliyor!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildiği açıklandı. 



Tüketici tarafından istenen sigorta şirketinden sunulan teminat, kredi sunan tarafından kabul edilecek. Kredi bağlantılı olan sigortanın, kredi borcunun geri ödenme teminatını sağlamak için meblağ sigortalarında kalan bor çmiktarıyla ve vadesiyle uyum göstermesi gerekli tutulacak.

Tüketici kredisi sözleşmesi, krediye ilişkin olanlar dışında yan finansal ürün ve hizmetlerin satın alınması koşuluna bağlı olmayacak.

Konut satışlarında teslimler gecikmeyecek! Yeni düzenleme geliyor!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer alan, konut finansmanı sözleşmelerine sigorta uuygulanmasını içeren maddesinde de "Sigorta, yan finansal ürün ve hizmet sunumu" başlığı kapsamında tekrar düzenleme yapılacak. Böylece tüketicinin yazılı ya da kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla açık isteği bulunmadan kredi bağlantılı sigorta uygulanmasına izin verilmeyecek. Konut finansmanı kuruluşu tarafından, kredi bağlantılı sigorta kapsamayan bir sözleşmenin de tüketiciye teklif edilmesi şartıyla kredi bağlantılı sigorta yaptırılmasını dahil eden bir konut finansmanı sözleşmesi tüketiciye teklif edilebilecek.

Tüketici tarafından talep edilen sigorta şirketinden sunulan teminat, konut finansmanı kuruluşunca kabul edilmek zorunda tutulacak.


Geri Dön