03 / 05 / 2024

Konut satışlarındaki artış mobilya satışında yaşanmadı!

Konut satışlarındaki artış mobilya satışında yaşanmadı!

MOBSAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bostan, konut satışındaki artışın mobilya satışında yaşanmadığını söyledi. Bostan, konut satışındaki artışın, taşınma ve doğal olarak da ev eşyalarını yenileme anlamına geldiğini belirtti.



Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bostan, konut satışındaki artışın, mobilya satışına yansımadığını belirterek son ayda her ne kadar konut satışlarında yüzde 20'ye yakın bir düşüş olsa da, Eylül ayına kadar bir önceki döneme göre sürekli artan konut satış rakamlarından bahsedildiğini söyledi. Konut satışındaki artışın, taşınma ve doğal olarak da ev eşyalarını yenileme anlamına geldiğini belirten Bostan, 'Ancak bunu bir evin olmazsa olmazı mobilya eşyalarındaki duruma göre düşündüğümüz vakit, insanlar evlerini yeniliyorlar ama mobilyalarını yenilemiyorlar. 


Sadece hazır mutfak, hazır portmanto, dolap gibi müteahhitlerin ev içinde sundukları temel mobilyalarda artış var. Fakat burada da hazır ürünler tercih edildiği için sektöre bir kazanç sağlamıyor. Yeni konutların hiçbirinde yeni ürün alınmadı. Dış pazarda geçen yıl mobilya sektörü yüzde 13 büyüse de, iç pazarda artış söz konusu değil" dedi. Adnan Bostan, son 10 yılda mobilya sektöründe pek çok değişiklik olduğunu belirterek, "Yatak odasından, çocuk odasına; ahşabından, kumaşına kadar evimizin her köşesine hayat veren mobilyaların seçimleri yaşamımızda önemli bir yer taşıyor. Eski zamanlarda sadece iş görsün diye alınan mobilyalar artık insanların hayat felsefesine, yaşam tarzlarına göre seçiliyor." dedi. 


TREND BELİRLEYEN ÜLKE 

Uzun süredir kırmaya çalıştıkları 'Çinli'den iyi, İtalyan'dan ucuz' klişesinin yavaş yavaş yerini 'Tasarım üreten, yüksek katma değerli mobilyada dünyanın en iyilerinden biri' söylemine bıraktığını açıklayan Bostan,"Başta istanbul olmak üzere İnegöl, Kayseri, İzmir,  Ankara  gibi bölgelerde başarıyla üretilen mobilya yavaş yavaş kimlik kazanmaya başladı. Uzun yıllar boyu özellikle İtalyan tarzı ile Alman, İngiliz ve Fransız ekollerini takip eden Türk mobilyacısı bir süredir kendi Ar-Ge süreçlerine yoğunlaştı. Neticesinde ise tasarım anlamında dünyada kendine yer bulmaya başlayan, bu sayede trend belirleyen ülke konumuna geldik" dedi


Bursa Kent


Geri Dön