27 / 11 / 2024

Konut sektörü döviz kazandırıcı gelirler kategorisine alınacak!

Konut sektörü döviz kazandırıcı gelirler kategorisine alınacak!

Yabancı konut alıcısının vatandaşlık ya da süresiz yaşama izni gibi teşviklerle desteklenebileceğine yönelik olumlu mesajlar da veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin en önemli ihraç kalemlerinden birinin konut olduğunu vurguladı.




Mersin’de doğalgaz depolama alanında 10 milyar liralık Türk - yabancı ortaklığında bir proje hayata geçirilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Stratejik teşvik kapsamına alındı. Tek bir kalemde, düzenlenen tek bir belgede 10 milyar lira” dedi


Konutder’in ev sahipliğinde düzenlenen Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcılarıyla Buluşması etkinliğine katılan Zeybekci şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımız teknik bilgilerini yakında paylaşacak. Türkiye’nin enerji güvenliğini sağlayacak bir yatırım. Türkiye doğalgaz depolayamadığı için doğalgaz ile ilgili dalgalanmalardan gerek fiyat gerekse sürdürülebilir enerji güvenliği anlamında kendini güvence altına alamadığı bir zayıflığı söz konusuydu.” 


Zeybekci, yatırımın Mersin’de (İskenderun-Hatay bölgesinde) gerçekleştirileceği bilgisini vererek şöyle devam etti: 

“Elinizde hiçbir stok yoksa, bir şeyi devamlı musluktan açıp da alıyorsanız, orada bütün kuralları karşıdaki belirliyor. Ama sizin 1 aylık stoğunuz varsa karşıdan su gelmese de elinizdeki stoğa güvenerek hareket ettiğinizde, fiyat oynamalarından gerek Türkiye gerekse Türk ekonomisi, sanayisi anlamında büyük faydası olur. İkincisi arz güvenliği. Bir dalgalanma geldiğinde yokluk söz konusu değil, 1 aylık stoğunuzun olması.”


300 toplantı yapıldı

Yabancı konut alıcısının vatandaşlık ya da süresiz yaşama izni gibi teşviklerle desteklenebileceğine yönelik olumlu mesajlar da veren Zeybekci, Türkiye’nin en önemli ihraç kalemlerinden birinin konut olduğunu vurgulayarak, “Döviz kazandırıcı gelirler kategorisine alınması kadar da doğru bir istek olmaz” dedi. Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik, Körfez yatırımcılarla Türk şirketlerinin 3 gün süren etkinlikte 300’ü aşkın toplantı yaptıklarını, bu aşamada satış yapmayı değil, bu ülkelerle aradaki işbirliğinin temellerini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Milliyet


Geri Dön