28 / 04 / 2024

Konut sektöründe balon olmaz!

Konut sektöründe balon olmaz!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu tarafından hazırlanan “İnşaat Sektöründe Türkiye’nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu” konulu rapor yayınlandı.



İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, Türkiye’de konut satışlarında balon etkisinin yaşanamayacağını belirterek, “Avrupa’da bankalar peşinat almadan krediyle ihtiyaç sahiplerine konut almaları için kredi sağladılar. Bu oran yüzde 80’lere kadar yükselmişti. Konutta bizde neden balon olmaz? çünkü biz konutta krediye endeksli alımı haddinden fazla yapmıyoruz bu oran bizde yüzde 40’lara denk geliyor” dedi.


Özdemir, konut birim satış fiyatlarının istikrarlı olarak 12 yıldır İstanbul’da yükseldiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Satış değerleri Londra ve Moskova’da çok yüksek. Roma, Berlin, Atina bile krizin göbeğinde olmasına rağmen konut metrekare satış fiyatı İstanbul’un önünde. Konut satın alma ve kira randımanında İstanbul bu tablonun içerisindeki tüm şehirleri geride bırakıyor. Konut birim satış fiyatları istikrarlı olarak 12 yıldır İstanbul’da yükseliyor. Bu da yatırımcılar açısından İstanbul’u işaret ediyor.”


Milliyet


Geri Dön