02 / 05 / 2024

Konut sektöründe yeni imarlı arsalar kullanıma açılmalı, kredilerde faiz ve vadeler iyileştirilmeli! 

Konut sektöründe yeni imarlı arsalar kullanıma açılmalı, kredilerde faiz ve vadeler iyileştirilmeli! 

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu ve hareketlenme için önerilerini paylaştı. 



İnşaat ve konut sektörünün nasıl bir seyir izleyeceği yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, inşaat sektörünün 2024 yılı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Münir Tanyer, sektör genelinde konut arzının düştüğüne dikkat çekerek, İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin artırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Tanyer, yüksek yapı maliyetlerinin yanı sıra; arsa fiyatlarının da çok arttığına dikkat çekti ve yeni imarlı arsaların kullanıma açılmasının da sektör için gerekli olduğunu belirtti. 

Konut sektöründe yeni imarlı arsalar kullanıma açılmalı, kredilerde faiz ve vadeler iyileştirilmeli! 

YENİ İMARLI ARSALAR KULLANIMA AÇILMALI, KREDİLER ARTIRILMALI 

Yeni Asır'da yer alan habere göre; Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, vatandaşlara sunulan kentsel dönüşüm ve konut kredilerinde faiz oranları ve vadelerde hem indirimin hemde iyileştirmenin şart olduğunun altını çizdi. "2023 ve 2024 yılında izlenen sıkı para politikalarıyla beraber enflasyonun hedeflenen rakamlara düşmesi için çalışmalar sürüyor. Enflasyondaki düşüş, yapı maliyetlerinin de azalmasını sağlar" ifadelerini kullandı. 

Tanyer, İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin artırılması ve yeni imarlı arsaların kullanıma açılmasının gerekli olduğunun altını çizdi ve "Bunun için vatandaşlara sunulan kentsel dönüşüm kredilerinin de artırılması gerekli" diye konuştu. 

Konut sektöründe yeni imarlı arsalar kullanıma açılmalı, kredilerde faiz ve vadeler iyileştirilmeli! 

Münir Tanyer, gayrimenkul sektörünün her şeye rağmen en çok kazandıran yatırım aracı olduğuna dikkat çekti ve şirketin projelerine de değindi. 

Tanyer, Urla Bademler'de gerçekleştirdikleri TanUrla projesine tüm hızıyla sürdüğünü aktardı ve "İnsanlar şu anda nakitte kalmayı istiyor ve birikimlerini bankada değerlendirmeyi seçiyor. Oysa, gayrimenkul her zaman daha karlı ve güvenilir bir yatırım aracıdır" bilgilerini verdi ve gelişmekte olan bölgelerdeki yatırımların her zaman kazandırdığının altını çizdi. 

Münir Tanyer, söz konusu değerlendirmesini "30 senedir temelden konut satıyoruz. Tüm projelerimiz yatırımcılarına kazandırdı. Mimar Nevzat Sayın imzasını taşıyan TanUrla, insanların yaşamaktan keyif alacağı, teknolojiyi yakalayan, modern ve çevreci özellikleri barındırıyor. Üstelik Gölcük Gödence gibi bağcılığın gittikçe ön plana çıktığı önemli bir lokasyon üzerindeyiz. Örnek dairelerimizi de kısa zaman içerisinde beğeniye sunacağız" diyerek tamamladı. 

Ev sahibi ve kira anlaşmazlıklarında son durum ne? İstanbul’da kira anlaşmazlığı yüzde 80 davaya dönüşüyor!

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

THY'den dev indirim fırsatı! Uçak biletleri bugünden itibaren 799 liradan satılıyor! 


Geri Dön