27 / 04 / 2024

Konut sigortasında hangi hizmetlerden faydalanılabilir?

Konut sigortasında hangi hizmetlerden faydalanılabilir?

Konut sigortası bir konutta yaşanabilecek pek çok olumsuzluğun ardından meydana gelen hasarları gideriyor. Bu gerekçeyle konut sigortası, Türkiye'de sigorta türleri arasında en çok uygulanan sigorta türü oldu.



Konut sigortası bir konutta yaşanabilecek pek çok olumsuzluğun ardından meydana gelen hasarları gideriyor.  Bu gerekçeyle konut sigortası, Türkiye'de sigorta türleri arasında en çok uygulanan sigorta türü oldu. 

Konut sigortasını uygulayan kurumlar evde meydana gelebilecek problemlerin haricinde sundukları ilave hizmetlerle cihaz bakımı hizmetleri de sağlıyor  

Klima temizliği, kombi bakımı, kalorifer petek temizliği, halı yıkama gibi farklı hizmetlerden faydalanmak amacıyla sigorta firması tarafından hazırlanan poliçedeki unsurlara dikkat edilmeli. Klima, kombi, kalorifer petekleri ve halı yıkama için sunulan hizmetlerden her sene yeni poliçe zamanı kapsamında yeniden faydalanılıyor.

Konut sigortasında hangi hizmetlerden faydalanılabilir?

Konut sigortasının karşılamadığı hasarlar hangileri?

Konut sigortasıyla, hırsızlık, yangın, deprem, su baskını gibi  hasarlara ilave olarak  ek teminatların da poliçenin kapsamına alınmasıyla beraber konutta  evde meydana gelebilecek ve oluşması muhtemel olan hasarlar güvence ediliyor. 

Konut sigortası kapsamında yer alan genel koşulşara göre, uygulanan sigorta tarafından giderilmeyen zararlar şu şekilde:

1- Savaş ve savaşın neden olduğu her türlü olay, istila, yabancı düşman hareketleri, iç savaş, isyan, ihtilal, ayaklanma ve bunların getirdiği askeri hareketler nedeniyle meydana gelen olaylar  

2- Herhangi bir nükleer yakıttan ya da nükleer yakıtın yanması sonucunda nükleer atıklardan meydana gelen bütün durumlar. Radyasyonların veya radyo-aktivite bulaşmalarının sonucunda gerçekleşen askeri ve inzibati önlemlerin oluşturduğu zararlar  

3- Kamu otoritesi tarafından sigortalı varlıklar üzerinde gerçekleştirilecek tasarruflar gerekçesiyle oluşan tüm hasarlar  

4- Sigortalı varlıkların -yangın haricinde- kendi kusurlarından veya kendi bünyelerinde yaşanan bozulmalar nedeniyle meydana gelen hasarlar.

5- Sigortalı varlıkların -yine yangın haricinde- işlenmek üzere veya başka bir sebeple ateşe tutulmasından, ateş bulunan bir yere atılmasından kaynaklanan veya ısıtma, aydınlatma, ütüleme aletleri, lamba, sigara, mum ve benzeri şeylerle temasa geçmesiyle oluşan durumlar.

6- Elektrikle çalışan her türlü motor, elektronik alet, cihaz, tesisat ve kordonlarının kısa devre, topraklama, voltaj iniş çıkışları nedeniyle ortaya çıkan tüm durumlar.

7- Alçak basınç nedeniyle kapların içeri doğru çökmesi, yırtılması, benzeri şekilde deformasyonu, yıpranması, santrifüj kuvvetler ve mekanik olaylar nedeniyle sigortalı cihaz ya da motorlardaki zararlar. 

Konut sigortasında hangi hizmetlerden faydalanılabilir?

Konut sigortasında ek teminatlar neler?

Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri ve kötü niyet barındıran durumlar: Bu tür durumların oluşturacağı hasarları güvence altına alıyor. Her bir zararda, hasar bedelinin yüzde 5'i oranında muafiyet bulunuyor.

Cam kırılması, ferdi kaza, yardım hizmetleri, dahili su, araç çarpması, duman, kira kaybı, enkaz kaldırma şeklinde ilave teminatlar mevcut.

DASK hangi hasarları karşılıyor?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön