30 / 04 / 2024

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Sitelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın şu anda gündeminde aidat zamları yer alıyor. Bir konut sitesi sakinleri yüzde 85 oranındaki aidat zammına tepki göstedi ve "Kendi evimizde kiracı olduk" dedi. 



Konut sitelerinde yaşayan vatandaşların en çok tepki gösterdiği konulardan biri genellikle aidat bedelleri oluyor. Yeni yılın gelmesiyle beraber sitelerdeki aidat ücretlerine zamlar yapılmaya başlanıyor. 

Batman'da 2016 senesinde faaliyete geçen Kardelen Mahallesinde bulunan  TOKİ  konutlarının aidat fiyatları, 2023 yılında 358 TL iken 2024'ün Ocak ayında yüzde 85 zamlandı ve 670 TL oldu. 

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Batman Sonsöz'den Ubeydullah Baş'ın haberine göre; site yönetimi tarafından aidat artışları için yeni yılın ilk haftasında uygulanan zamlar gerekçe gösterildi. 

Sitede yaşayan vatandaşlar ise kendi evlerinde kiracı olduklarının altını çizdi ve "Site yönetimi genel kurulu toplamadan bizlerin fikrini almadan kendilerince karar vererek yüzde 85’lik aidat zammını kabul etmiyoruz. Yaptıkları hizmetleri fazla çalışan olmasına karşın yetersiz buluyoruz" açıklamasında bulundu. 

Site sakinleri, asansörlerin bozuk olduğuna, yağmur sebebiyle çatı oluklarından akan suların blokların iç ve dış duvarlarını aşırı nemlendirdiğine vurgu yaparak, "Yönetime söylenmesi rağmen hala çoğu bloklarda çözüm bulunmadı. Sesimizi yetkililer duysun ve bu konuya acilen müdahale etsinler" diye konuştu.

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün de geçtiğimiz günlerde aidatlar ile ilgili açıklamada bulunmuştu. 

Mustafa Elgün, İzmir'deki bazı sitelerde aidat zammının yükselen enflasyon ve maliyet artışı dolayısıyla yüzde 130’ları bulduğunun altını çizdi ve sitelerde harcama kalemlerinin fazla olduğunun, artan enflasyona bağlı zam uygulandığının altını çizdi. 

"Verilen hizmet kalemi oldukça yüksek. Asansör, elektrik, peyzaj, otopark, güvenlik hizmetlerinin giderleri de fazla. Bu binaların yalıtım, boya, badana gibi masrafları da mevcut. Kat görevlilerinin SGK ve maaşlarına da zam yapıldı" ifadelerine yer veren Mustafa Elgün, aidat artışlarının olmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Elgün, “Site dışındaki yerlerde yüzde 110 gibi yükselişler söz konusu. Mavişehir dışındaki bazı sitelerde ise yüzde 130 gibi zamlar uygulanıyor, yapıldığını biliyoruz. Konut tipine göre aidat fiyatlarının da kademeli şekilde uygulandığını belirtirseniz mükemmel olur. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire tipine göre uygulanan fiyatlar farklılık gösteriyor" diye konuştu.

TOKİ Tuzla ve Maltepe projelerindeki 6 bin 746 konutun teslimleri başlıyor!

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Hükümetten en düşük emekli maaşı ve ek zam açıklaması geldi! Emekliler dikkat! 


 


Geri Dön