30 / 04 / 2024

Konut talebi arttı!

Konut talebi arttı!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, son yıllarda konut talebinde artış olduğunu söyledi. Elmas, yüzde 20 indirim kampanyasıyla ilgili, "İlgiden memnunuz, hedeflerimizi aştık. 15 Haziran'a kadar insanlarımız bu fırsatı değerlendirsin" dedi...



Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Aadolu Ajansı muhabirlerinden Ayşe Yıldız'a inşaat sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altan Elmas, Türk ekonomisinde inşaat sektörünün payının son yıllarda ciddi oranda arttığını söyledi. Elmas, "İnşaatın dolaylı olarak etkilediği yüzde 30'luk sanayinin üretim kesimi var. Onu da dikkate aldığımızda hizmetler, nakliye kesimi var. Dünya kadar bir ekosistemi etkiliyor inşaat." dedi.

Konut talebi arttı!

İşaatın Türk ekonomisi için önemli bir sektör olduğunun altını çizen Elmas sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Türk insanı inşaat sektöründe çok güçlü. Dünyada söz sahibi olduğumuz birkaç tane sektörden bir tanesi inşaat sektörü. Ciddi anlamda yurt dışında iş yapan firmalarımız müteahhit arkadaşlarımız var. Altyapıdan konut yapılarına, özellikli yapılardan her türlü faaliyeti dünyanın her tarafında gerçekleştiriyor meslektaşlarımız"

Elmas, son yıllarda konut talebinin arttığını söyledi. Sektörün önümüzdeki dönemde ciddi anlamda canlanacağını belirten Elmas, "Son yıllarda Türkiye'de faizlerin düşmesi, hükümetin istikrar kazanması ve vizyonel yönetim anlayışı insanlarımızın konut alımına olumlu yansıdı. Genç nüfusumuz, 30 yaş ortalama grubumuz, yeni evliliklerle beraber ciddi bir konut talebi de oluşturdu. Faizleri düşürüp, erişimi de sağlayabildiğimizde ciddi anlamda artış oluyor. Bu da son 15 yılda inşaat sektörünü çok büyüttü. Şimdi kamu bankalarının verdiği destekle hareket başladı. İlgiden memnunuz, hedeflerimizi aştık. 15 Haziran'a kadar insanlarımız bu fırsatı değerlendirsin" ifadelerini kullandı.  


Geri Dön