13 / 05 / 2024

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 



KİRALIK KONUT ÜRETİMİNE AĞIRLIK VERİLMELİ 

Ali Hepşen, yazısında, "Z kuşağının konut tercihleri, gelir yapısı ve gelirden uzun vadeli borçlanma ya da kira için ayırabilecekleri bütçe dikkate alındığında; barınma ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ya mevzuat ve vergi düzenlemeleri yaparak fiyat ve kira artışlarını kontrol altında tutmak ya maliyetleri azaltabilmek için çözümler üretmek ya da kamu-özel sektör işbirliği kapsamında üretimi ve finansmanı kolaylaştırıcı modeller sunarak kişilerin gelirine uygun, finansal açıdan erişilebilir konutlar inşa etmek gerekecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu kapsamda, kiralık konut üretimini teşvik edici mekanizmalar ve üretimi yönlendirecek modellerin geliştirilmesinin ve kiralık stokun alt-piyasalardaki düzeyinin düzenli şekilde takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

"Bugün ülkemizin ihtiyaç duyduğu konut üretimine katkı sağlamanın ve üretilen konutlara toplumun geniş bir kesimi için erişilebilir kılmanın alternatif bir yolu olarak “erişilebilir kiralık konut üretimi” için kamu özel sektör işbirliği modelini önemli bir seçenek olarak düşünülebilir" diyen Hepşen, açıklamasında, kamu otoritesinin serbest piyasa dinamiklerine müdahalede bulunmadan, erişilebilirlik sonucuna ulaşmak için belirlenmiş regülasyonlar ile kiralık yeni konut üretimi teşvik eden bir yapının gerekli olduğunu vurguladı.   

Bankalardan kıyasıya yarış emekli maaşı banka promosyonları peş peşe güncellendi! İşte kampanya detayları...

Özel sektör çalışanlarına yüzde 30 zam! Özel sektörde yeni maaşlar ne kadar olacak? Çalışanlar hemen bakın!

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!


Geri Dön