09 / 05 / 2024

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?

Konut sektöründe KDV oranları sil baştan değişiyor, yeni düzenleme kapıda. Peki konutlardaki KDV oranında nasıl bir değişikliğe gidiliyor? İşte tüm ayrıntılarıyla konut sektöründeki KDV değişikliği...



Peki, bu yeni sistem nasıl işleyecek?

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, konuyla ilgili açıklamasında "Mevcut duruma göz attığımızda kentsel dönüşümde KDV oranının yüzde 1 olduğunu görüyoruz. 150 metrekare net alandan küçük olan konutlarda KDV oranı yüzde 8, 150 metrekare net alandan büyük olan konutlarda ise KDV oranı yüzde 18. Burada bir kademeli artış düzenlemesi bekleniyor. Kademeli artışa göre de 150 metrekareye kadar yüzde 8, 150 metrekareyi geçen metrekare için ise yüzde 18. Aslında eski mevcut sistemde geçen değil, tamamı için yüzde 18'ken, şimdiki düzenlemeye göre geçen sistemin metrekaresi sadece yüzde 18" ifadelerini kullandı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; gayrimenkul uzmanı Songül Toprak Özsan da konutta KDV yapılacak olan yeni KDV indirimiyle ilgili "Yeni evliler için de çok motive edici bir durum. Dar gelirliler için de çok motive edici bir durum. Şimdi artık 150 metrekare sınırı yok" açıklamasında bulundu. 

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?

Aynı zamanda sektör temsilcileri, yeni düzenleme kapsamında, hesabın metrekare rakamından hariç tamamının yüzde 8 şeklinde yapılması görüşünü belirtiyor. 

Tapu dolandırıcılıkları arttı! Yaşlılar ve yurt dışında oturanlar radarda!

Konutlarda yıllık değer artışı en çok hangi illerde yaşandı?

Akaryakıtta vergi indirimi müjdesi! Benzin ve LPG fiyatları düşecek mi?

Emekli olmak isteyenlere şok haber! Şartlar değişiyor!


Geri Dön