28 / 04 / 2024

Konya Seydişehir Millet Bahçesi 2021'de açılacak!

Konya Seydişehir Millet Bahçesi 2021'de açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Seydişehir'e hakim, yürüme mesafesinde herkesin ulaşabileceği bir millet bahçesini projelendirdik. En geç önümüzdeki yıl itibarıyla da Seydişehirli vatandaşlarımıza millet bahçemizi hizmete açmış olacağız." dedi.



Konya'da temaslarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ı makamında ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilçedeki yatırımlar hakkında bilgiler alan Kurum, daha sonra yapımı süren Millet Bahçesi alanında incelemeler yaptı.

Bakan Murat Kurum, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Seydişehir'in, bulunduğu konum dolayısıyla bölge ve Konya adına önemli bir ilçe olduğunu belirtti.

Seydişehir'in, 64 bin nüfuslu, bölgeye istihdam katan, fabrikalarıyla, sanayi bölgesiyle, tarımıyla, turizmiyle önem taşıyan bir ilçe olduğunu diel getiren Kurum, "Vatandaşımıza verdiğimiz sözler vardı. Millet Bahçesi için, sosyal konut için, içme suyu projeleri için, yine mahallelerimizdeki kilitli parke işlerine ilişkin... Şimdi hem projelerimizi yerinde görmek hem de vatandaşımızla bir arada olmak için Seydişehir'deyiz." dedi.

İlçede 123 bin metrekare alanda Millet Bahçesi projesi yürütüldüğünü belirten Kurum, şöyle konuştu: "Yaklaşık yatırım bedeli 28 milyon lira olan, içinde millet kıraathanesinin, spor sahalarının, bin kişilik çok amaçlı salonunun, yürüyüş yollarının, bisiklet yollarının, bir botanik parkın olduğu ve Seydişehir'e hakim, yürüme mesafesinde herkesin ulaşabileceği bir millet bahçesini projelendirdik. İnşaatına hamdolsun başladık. Yüklenici firmamız yıl sonuna kadar inşaatın büyük kısmını toparlayacak. En geç önümüzdeki yıl itibarıyla da Seydişehirli vatandaşlarımıza millet bahçemizi hizmete açmış olacağız."

Murat Kurum, hem Büyükşehir hem de İlçe Belediyesinin arıtma tesisi, içme suyu projelerini yürüttüğünü söyledi.

Bugün soğuk hava deposu yapımına karar verdiklerini dile getiren Kurum, şunları söyledi:

"Bunun için de Seydişehir Belediyesine 2 milyon lira hibe yine Büyükşehir Belediyemizin katkıları ve kalan kısmına ilişkin de İller Bankası Genel Müdürlüğümüz kanalıyla kredilendirme sürecini yapacağız. Tarımdan daha çok faydalanabilmek adına ilk etapta bin metreküplük bir soğuk hava deposunu inşallah önümüzdeki yıl itibarıyla Seydişehir'imize kazandırmış oluyoruz."


Geri Dön