30 / 04 / 2024

Konya stadyum inşaatında sona yaklaşıldı!

Konya stadyum inşaatında sona yaklaşıldı!

Konya' da yeni stadyum inşaatında sona doğru yaklaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye tarafından yapımı sürdürülen Yeni Konya Stadyumu inşaatında incelemelerde bulunarak değerlendirme yaptı...



Konya'da yeni stadyum inşaatında sona doğru yaklaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin en güzel stadyumlarından birinin Konya'da yapılmakta olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Zeminden ısıtmalı çim alanı, tribün ısıtma sistemleri, locaları, alışveriş merkezi, restoranı, mağazaları, birçok sosyal ve kültürel etkinlik imkanı, yer altı ve yer üstü otoparkıyla çok güzel bir spor kompleksi oluşturuyoruz. Burası Türkiye'de devam eden en büyük yatırımlardan birisi. 

Konya belediyecilik tarihinin de en önemli yatırımlarından birisi. Stadyum inşaatı 1,5 ay içinde tamamlanmış olacak. Stadyum, Konya sporuna ve Konyaspor'a katkıda bulunacak. Burası, 42 bin kişilik seyirci kapasitesiyle, imkanlarıyla, donatı alanlarıyla aynı zamanda gelir getiren bir stadyum olacak. Tamamlanmasıyla Konya sporuna 5 milyon dolar kaynak üretilmiş olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 

Stadyum inşaatı hızla tamamlanırken, Konyaspor'a da başarılar diliyoruz." ihale bedeli 126 milyon 450 bin lira olan ve gelecek sezon itibarıyla Konyaspor'un maçlarına ev sahipliği yapacak stadyumun, 400 bin metrekarelik açık, 90 bin metrekarelik kapalı alanda 42 bin seyirci kapasiteli olacağı belirtildi. Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler, 84 turnike ve 22 asansör bulunacağı öğrenildi.


Günboyu


Geri Dön