29 / 04 / 2024

Konya’dan müjdeli haber geldi! Ayçiçek yağında indirim mi olacak?

Konya’dan müjdeli haber geldi! Ayçiçek yağında indirim mi olacak?

Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin % 15'ini karşılayan Konya ilinde bu yıl rekoltenin 300 ila 320 bin ton arasında olması hedefleniyor. İşte detaylar…



Önemli gıda ürünü olan yağlık ayçiçeğinde ise üretimin artırılmasının önemine dikkat çeken Soylu, "Bakanlığımızdan çiftçilerimiz bu sene iyi bir fiyat beklentisi var. İnşallah bu olur ise önümüzdeki yıl, bölgemizdeki yağlık ayçiçeği ekim alanında ciddi artış olacağını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Soylu, Türkiye'nin yağ ihtiyacının % 65'ini yerli üretimle karşıladığını işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

"O sebep ile ekim alanını artırabilirsek ciddi anlamda yurt dışına döviz kaçışının da önüne geçmiş olacağız. Bölgemiz özel olarak ayçiçeği yetiştiriciliği açısından son derece uygun. Konya Ovası'nda dekarında 400 - 500 kilogram aralığında yüksek verim değerlerine sahip ülkeyiz. Bu sebep ile mutlaka Konya Ovası'nın bu yağlık ayçiçeğindeki üretim potansiyeli çok daha üst seviyeye çıkarılmalıdır."

Konya’dan müjdeli haber geldi! Ayçiçek yağında indirim mi olacak?

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! BIST 100 endeksinden yepyeni rekor

Başvuran aileye 7 bin 200 lira destek parası! Bu fırsatı ve tarihleri kaçırmayın! Hemen başvurun

Devlet başvuran kişiye 125 bin lira verecek! Bu fırsat kaçmaz! Bakan Varank açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön