29 / 04 / 2024

rekolte

rekolte

Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin % 15'ini karşılayan Konya ilinde bu yıl rekoltenin 300 ila 320 bin ton arasında olması hedefleniyor. İşte detaylar…

Buğdayda rekolte arttı! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Çiftçiler şimdi göz atın! 

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy,  buğdayda rekoltenin arttığına dikkat çekti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 

Zeytin üretiminde kara tablo! Akhisar'da rekolte düştü, zeytinyağı 250 lirayı bulabilir!

Akhisar Ziraat Odası Ahmet Akbuğa, bu yıl zeytinyağında rekoltenin düşük olacağını belirterek, “Yüzde 80 oranında bir üretim kaybı yaşanabilir. Zeytinyağının litresi 250 liraya kadar çıkabilir” dedi.

2023 yılı Türkiye'nin tahmini fındık rekoltesi: 717 bin 931 ton

Karadeniz Bölgesi'nde, 16 ilde üretimi yapılan fındık için yapılan rekolte tespit çalışmalarında sona gelindi. Şehirlere göre rekolte beklentisi ile Ordu için belirlenen işçilik bedelleri açıklandı.

Yaş çay fiyatları fırladı! Üreticilere ''Acele etmeyin'' uyarısı geldi! 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, çay hasadında hava şartlarına bağlı  bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyleyerek üreticilere'' acele etmeyin'' uyarısında bulundu. Yaş çay fiyatları fırladı! Yaş çay fiyatları ne kadar oldu? 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Ulusal Hububat Konseyi açıkladı: TMO buğday alım fiyatlarında üreticiyi, sanayiciyi, tüketiciyi gözetecektir!

UHK Yönetim Kurulu Başkanı Taşpınar, ilkbahar aylarının yağışlı geçiyor olmasının rekolte beklentisine olumlu yansıdığına dikkat çekerek, TMO buğday alım fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte ayrıntılar...

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, son zamanlarda fiyatı yüzünden büyük tepki toplayan kuru soğan üretimi ile ilgili, “Nisan ayı itibarıyla Adana ve Hatay kentlerimizde turfanda soğan hasadı başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte, 2022 senesinin üzerinde bir rekolte söz konusudur” şeklinde açıklama yapt

Ayçiçeği bekleyen büyük tehlike! Rekolte kaybı yaşanabilir!

Yağışların azalması nedeniyle ayçiçek için ciddi bir rekolte kaybı beklentisi oluşan üreticinin ekimden vazgeçmesi durumunda piyasada sıkıntılar yaşanabileceği dile getiriliyor.

Trakya'da çiftçinin yüzü gülüyor, kışlık ekimler yapıldı, rekolte düşmeyecek

Trakya'da kuruya ekim yapan çiftçinin yüzü yağışlarla güldü. Kışlık arpa, buğday ve yemlik bezelye ekimi yapıldığını belirten Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, 2023 yılında olası bir emtia krizinden Türkiye'nin etkilenmeyeceğini söyledi.

Bir üründen müjde geldi! Çok yüksek rekolte olacak

Türkiye'de üretilen bir üründen çok güzel haber geldi. Büyük bir rekolte beklenen ürünle ilgili tüm detaylar haberimizde....

Depolar doldu taştı koyacak yer kalmadı

Türkiye Ukrayna buğdayının taşınması için aracı olurken yurt içinde de buğday çiftçisinde art arda güzel haberler geliyor. Geçen yıl kuraklık nedeniyle oldukça kötü bir sene geçiren çiftçiler rekolte artışından son derece memnun.

Nohut fiyatlarına indirim mi geliyor? Nohut fiyatlarını düşürecek adım! Rekolte beklentisi arttı! İşte detaylar!

Çiftçiye destek olmak, üretimin artırılması adına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiye nohut ve ayçiçeği tohumu desteği verildi. Rekolte beklentisi de şimdiden büyük. İşte detaylar!

Çiftçiler dikkat! Fındık alım fiyatında şok! Fındık fiyatı kaç lira oldu? İşte 27 Temmuz 2022 fındık fiyat listesi...

TÜİK'in ardından Tarım ve Orman Bakanlığı da fındık rekolte çalışmaları bitirildi. Şimdi tüm dikkatler haftasonu açıklanacak fiyatlara çevrildi. Çiftçilerin beklentisi 3.5 dolar oldu. Peki son dakika fındık fiyatlarında son durum ne? Bugün fındık fiyatları kaç lira?

Çiftçilere şok! Fındık fiyatlarında son dakika gelişmesi! İşte 21 Temmuz 2022 fındık fiyat listesi...

TÜİK'in ardından Tarım ve Orman Bakanlığı da fındık rekolte çalışmalarında sona geldi. Şimdi tüm dikkatler TMO'nun açıklayacağı fiyata odaklanmış durumda. Peki fındık fiyatları kaç lira olmalı? Bugün fındık fiyatlarıne kadar oldu? İşte 21 Temmuz 2022 fındık fiyat listesi...

rekolte Haberi

rekolte

Türkiye'nin ayçiçeği ekim alanın % 10'una tekabül etmiş olan Konya'daki çiftçiler, tarlalarını yaklaşan hasada hazır hale getirmeye çalışıyorlar.

Geçtiğimiz yıl 874 bin dekar ayçiçeği ekim alanında 360 bin ton üretim gerçekleşmiş olurken bu yıl 751 bin dekarda rekoltenin 300 ila 320 bin ton civarında olacağı tahminler arasında.

Geçen sene göre yaklaşık olarak 120 bin dekar ekim alanında daralmaya gidilmesine rağmen bu sene bitki gelişiminin de iyi olması ile birlikte dekarda 425 kilogram ile geçen seneye yakın rekolte bekleniyor.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, AA muhabirine, ovadaki bitki gelişimleri hakkında konuştu.

Bu senenin yağışlı geçtiğine dikkat çeken Soylu, "Ayçiçeği üretiminde Konya, Trakya'dan sonra Türkiye'nin en önemli bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'nin yağlık ayçiçeği ekim alanının % 10'unu, üretimin ise %...