18 / 05 / 2024

Konya'nın 4 ilçesinin yolu yenileniyor!

Konya'nın 4 ilçesinin yolu yenileniyor!

Konya Bozkır, Hadim, Taşkent ve Ermenek hattını kapsayan yolda yürütülen çalışmalar son hız devam ediyor. Bir şantiye alanına dönen yolların etrafı dev büzlerle çevrilmiş durumda.



Konya'da çift şeride çıkarılan yollarda alt yapı ve asfaltlamanın önemli bir bölümü tamamlandı


Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, Lütfi Elvan’ın da Ulaştırma Bakanlığı döneminde Bozkır, Hadim, Taşkent ve Ermenek’i kapsayan yol çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Çift şeride çıkarılan yollarda alt yapı ve asfaltlamanın önemli bir bölümü tamamlandı. Önemli bir güzergah olan Ermenek yolunun tamamlanmasının ardından, Alanya’ya geçiş noktasında da büyük bir yük hafifletilecek. Özellikle Kuşyuvası tünelinin tamamlanması ile Konya-Alanya arası 1,5 saate düşmüş olacak. Yine Bozkır, Hadim ve Taşkent’e geçişlerde de önemli bir saat avantajı sağlanacak.


VATANDAŞLAR DUA EDİYOR


Yolu sürekli kullanan Ermenek, Taşkent, Hadim ve Bozkırlı vatandaşlar ise hizmetten dolayı Davutoğlu’na teşekkür ediyor. Vatandaşlar, “Bu yol çok kötü vaziyette idi. Sayın Ahmet Davutoğlu ve Sayın Lütfi Elvan’ın büyük gayretleri sonrasında çalışmalar başladı. Hizlı bir şekilde de ilerliyor. İlçelerimiz ve köylerimize daha rahat ve daha kısa sürede ulaşacağız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah tamamlandığı zaman daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.


DAVUTOĞLU BİR YIL ÖNCE MÜJDEYİ VERMİŞTİ


Dönemin Başbakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da, Konya Alanya arasıırı 5 saatten 2 saate ineceğini belirtmiş, "Konya ile Alanya’yı birleştireceğiz" demişti. Davutoğlu 3.5, 4 saatte gidilebilen Konya-Taşkent arasının da viyadük ve diğer yollar yapıldığında 1 saate düşeceğini de Taşkent ziyaretinde söylemişti. Davutoğlu’nun söylemi ile birlikte çalışmalar hızlandı ve çalışmalarda önemli bir mesafe kat edildi.




İbrahim ÇİÇEKÇİ/Konya Yenigün


Geri Dön