29 / 04 / 2024

Körfez’deki otel gelirleri 25 milyar dolara ulaşacak!

Körfez’deki otel gelirleri 25 milyar dolara ulaşacak!

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki otellerinin gelirlerinin 2016 itibariyle 25 milyar dolara ulaşmasının beklendiği bildirildi. Otel gelirleri geçen yıl 17.83 milyar dolar olarak açıklandı.




Kuveyt Finans Merkezi tarafından yayınlanan Körfez Konaklama Raporu'na göre konaklama sektörünün yıllık birleşik büyüme oranı yüzde 6.93'ü buluyor. Bu oran, hem bölgede artan iş imkanlarını hem de turistlerin bölgeye olan talebine işaret ediyor.


Raporda, Körfez otellerindeki ortalama doluluk oranın geçen yıl yüzde 68 olduğu ve 2016'ya kadar yüzde 73'e ulaşacağı kaydedildi. Bölge ülkelerde yüksek oranda lüks otel bulunduğu ve birçok yeni otelin de inşa aşamasında olduğu ifade edildi. Geçen yıl günlük ortalama oda kiralama ücreti 204 dolara ulaştı.


Pozitif büyüme oranlarına rağmen bazı Ortadoğu ülkelerinde devam eden sosyo-ekonomik ve siyasi karmaşa nedeniyle Körfez'deki turizm sektörünün olumsuz etkilenebileceği uyarısında da bulunuldu. Sektörün karşılaştığı diğer zorluklar arasında artan inşaat maliyetleri, finans kaynaklarına ulaşma zorluğu, bölgedeki iş kanunları ve çok sık eleman personel değişikliği sayıldı.


STR Küresel adlı başka bir şirket tarafından Haziran'da yayınlanan raporda Ortadoğu ve Afrika'da inşaatı devam eden 491 otel ile 121 bin civarında yeni odanın hizmete gireceği kaydedildi. En çok odanın ise Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari başkenti Dubai'de açılacağı belirtildi.


Zaman


Geri Dön