04 / 05 / 2024

Korkutan dolar tahmini! Dünyaca ünlü banka açıkladı

Korkutan dolar tahmini! Dünyaca ünlü banka açıkladı

Morgan Stanley, doların küresel çağdaki güçlenmesinin ekonomik krizler ile sonuçlanacağını tahminin de bulundu. İşte detaylar…



Wilson ABD'de S&P 500 Endeksi'nin bu senenin sonunda ya da gelecek sene başında 3 bin - 3 bin 400 seviyesine gerileyeceğini tahminler arasına girdi. Bu da şimdiki seyirlerden yaklaşık olarak yüzde 13 civarında düşüş anlamına gelmekte.

Dolardaki yükseliş ile birlikte ABD'li şirketlerin uluslararası satışlarını sekteye uğratmışken Morgan Stanley, dolar endeksindeki her yüzde birlik değişimin kârlılıklara yüzde 0,5 olumsuz etkisi olduğunu öngörmekte. Wilson, S&P 500'de son çeyrek bilançolarının da dolardaki güçlenme, artış gösteren girdi maliyetleri gibi etkiler ile yaklaşık olarak yüzde 10 düşebileceğini kayıtlara geçirdi.

Uzman, tüm bunlar ile beraber diğer Merkez Bankaları'nın tarihsel bazda en şahin şekilde sıkılaşma politikalarını uygulamasına rağmen dolardaki yükselişin şaşırtıcı olduğunu dile getirdi.

Korkutan dolar tahmini! Dünyaca ünlü banka açıkladı

Dünyayı sarsan iPhone 14 TeknoSA’da! 27 Eylül 2022 fiyat listesi

Opel Combo Cargo’da şok üstüne şok! 27 Eylül 2022 fiyat listesi

Audi RS7 Sportback eylül fiyatları belli oldu! Bu ay zam gelmedi! İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi

Katlanabilen sıra dışı telefon Samsung Galaxy Z Flip3 TeknoSAlarda! Bu fiyat kaçmaz! 27 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön