15 / 05 / 2024

Korkutan senaryo! Piyasalarda dolar kıtlığı mı yaşanacak?

Korkutan senaryo! Piyasalarda dolar kıtlığı mı yaşanacak?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ilgi ilgili değerlendirmede bulunan ekonomi yazarı Remzi Özdemir en karamsar senaryoyu çizdi. Özdemir'e göre Türkiye enerji ithalatını ödeyemez hale gelecek ve 1 sente muhtaç olacak.  



Yeniçağ Gazetesi Yazarı Remzi Özdemir, MB'nın aldğı son faiz indirim kararıyla ilgili felaket senaryosu çizerek Türkiye'nin 1 sente bile muhtaç hale gelebileceğini söyledi. “Merkez Bankası’nın bu son faiz kararı Türkiye’de dolar kıtlığına neden olacaktır” diye konuşan Özdemir, “Dünyanın tersine bir karar alırsanız ülkenize döviz girişi olmaz. Zaten bakıyoruz Türkiye’de yabancıların hazine bonosu pozisyonu neredeyse sıfırlandı. Yüzde 80 enflasyonun olduğu bir ülkede yabancı parasını Türkiye’ye niye getirip o devletin tahvilini alsın ki?” sorusunu gündeme getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön